Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Za niskie obroty silnika na biegu jałowym

Gość adamoso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam Primerke z 2002 roku, 2.0 benz. + lpg PRINS i od pewnego czasu borykam się ze zbyt niskimi obrotami na biegu jałowym. Obroty jakie silnik posiada po zejściu z tzw. ssania to 700 obrotów, a pod obciążeniem (światła lub podgrzewanie szyby) 630 obrotów. Są to wskazania komputera pod którym było podpięte auto. Dzieje się tak samo zarówno na zasilaniu benzyną jak i lpg. Najlepsze jest to, że komputer nie wykazuje żadnych błędów, check się nie zapala. Byłem już u gazowników -wg komputera wszystko ok, u elektromechanika -komputer wszystko ok. Przepustnica wyczyszczona, filtry zmienione, kompresja ok. Czy może miec wpływ na taki stan rzeczy również przepływomierz bo nie wiem czy brac się za jego czyszczenie. Proszę o jakieś sugestie.

U mnie na zepsutym przepływomierzu objawy były takie, że spadła ogólnie dynamika jazdy, ale także pojawiły się problemy z niskimi obrotami, chcąc wykluczyć przepływomierz-pomierz napięcia (jak?-szukaj forum)

ja mam wp12 w dieslu wiec zapytam ile obrotow powinien miec na biegu jałowym ? u mnie jest ok 800-900 choc czasem z rana jak jest zimno czasem trzyma te 800 a wolałbym 900 bo miedzy 800-900 wyczuwalne sa minimalne drgania a tego nie lubie , slyszalem ze jak zejdzie nizej trzebaby sprawdzic przepustnice przeplywomierz i ew egr, a z tym z kolei jest sporo roboty.... ,w aso powiedzieli i ze wszystko jest idealnie ... chyba jestem przewrazliwiony

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...