Jaro73 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Witam. Czy może mi ktoś doradzić jak w temacie. Warto zakupić - jaką - gdzie - za ile ? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Fiuk Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Jak chcesz wiedzieć "za ile" to popatrz np. tutaj: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=os%C5%82ona+silnika+qashqai . Czy warto kupić? Nic o tym nie wiem. Jeśli traktować, że to auto miejskie, to nie warto, chyba, bo silnik nie będzie na nic narażony, a może (nie wiem) będzie się bardziej grzał (latem szczególnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro73 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Chodzi mi o osłonę z ABS-u. Czy jest to wyposażenie standardowe, czy domawiamy u dealera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Chodzi mi o osłonę z ABS-u. Czy jest to wyposażenie standardowe, czy domawiamy u dealera ? W swojej Kaśce 2,0 dci 4x4 model 2010 posiadam fabrycznie zalożoną osłonę dolną , co do innych modeli , szczególnie benzynowych trudno mi powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 W wielu markach (tak jak w Nissanie) jest tak, że osłona silnika jest tylko montowana do diesli. One wolniej się nagrzewają, bardziej hałasują a kiedyś jeszcze wiecznie z nich kapało... Taka ciekawostka: W swojej benzynowej Vectrze postanowiłem lepiej wygłuszyć silnik i zabezpieczyć go przed brudem. Kupiłem więc oryginalna osłonę od diesla i zamontowałem. Efekt, silnik faktycznie czyściutki ale wcale nie zrobiło się ciszej! Zmienił się ton na bardziej warkotliwy ale w sumie chyba było głośniej. Czemu? Nie wiem, bo osłona miała masę małych miękkich wypustek specjalnie do tłumienia hałasu. Na lato zdjąłem żeby nie testować ewentualnego przegrzewania silnika, a potem miałem pożar i osłonę za 400 zł szlag trafił :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 W swojej Kaśce 2,0 dci 4x4 model 2010 posiadam fabrycznie zalożoną osłonę dolną , co do innych modeli , szczególnie benzynowych trudno mi powiedzieć. w benzynie jest osłona dolna silnika - niemniej krótsza niz w dieselach przez co spelnia swoje zadanie niestety tylko w ogranicznonym stopniu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamosin Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Witam, QQ po FL, 1,5dci ma osłonę. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 w benzynie jest osłona dolna silnika - niemniej krótsza niz w dieselach przez co spelnia swoje zadanie niestety tylko w ogranicznonym stopniu. pzdr Czy benzyniak ma osłonę (pokrycie)silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Czy benzyniak ma osłonę (pokrycie)silnika? zobacz tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/70654-oslona-silnika-16/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 zobacz tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/70654-oslona-silnika-16/ robert_wawa pisze, że ma, marek W konstatuję - odwrotnie, a co na to kolega ^^ehhh^^? Sorki, że drugi raz się powtarzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 robert_wawa pisze, że ma, marek W konstatuję - odwrotnie, a co na to kolega ^^ehhh^^? Sorki, że drugi raz się powtarzam. Panowie odświeżę i się zapytam jak to w tegorocznych rocznikach jest z tymi dolnymi osłonami silnika do 1,6 ?? Dzisiaj tak po miesiącu eksploatacji przy ładnym słoneczku przyjrzałem się i ja chyba nie mam. Tak na kolanie gdy zajrzałem to wygląda pusto w tym miejscu gdzie ewentualnie mogłaby być. Od góry również sporo podłoża widziałem. Tuż przed chłodnicą jest ok, ale już za to już gleba Chyba po niedzieli wjadę gdzieś na kanał i w końcu zobaczę cóż to on ma pod spodem... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 robert_wawa pisze, że ma, marek W konstatuję - odwrotnie, a co na to kolega ^^ehhh^^? Sorki, że drugi raz się powtarzam. nie odpisywałem wczesniej bo nie widzialem/zapomnialem ale po kilku miesiacach jak temat sie odswiezyl - zobaczylem tak mam osłone dolną - notabene jakas godzinę temu ja zdjałem i załozyłem bo spadła mi zapinka od łapacza przy wymianie zarówki p.s. górna też mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innovate Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Dorzucę trzy grosze w temacie: U mnie po zimie osłona jest połamana. Lód, śnieg, trudno powiedzieć co. Widziałem w serwisie w Radomiu reklamę osłon metalowych firmy steeler. blacha 2mm dla lepszego zabezpieczenia silnika od spodu. Ktoś ma taką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Może pamiętasz jaka była cena takiej blaszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innovate Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Może pamiętasz jaka była cena takiej blaszki? Na ulotce reklamowej promocja zimowa 500 zł z groszami. Wg ulotki powinni być we wszystkich ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Na ulotce reklamowej promocja zimowa 500 zł z groszami. Wg ulotki powinni być we wszystkich ASO. Nieźle. Ja kiedyś znalazłem na e-bayu, wychodziła bodajże 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi