Gość Klaus Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Co myślicie o całym białym qashqaju ? Mi się on podoba i mógłbym zainwestować w malowanie zderzaków Całość tutaj >> http://www.blog-europeauto.com/2008/01/02/qashqai-absolute-white Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Fiuk Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Odbieram białego w grudniu, a więc myślę o takich dobrze. Co do malowania zderzaków mam wątpliwości natury praktycznej. Utrzymanie takiego auta we względnej czystości, może być mocno utrudnione. Do tego jeszcze ślady po owadach. Auto "czyste" kilka godzin po dokładnym umyciu, potem już kilka, kilkanaście dni "brudne". No, chyba, że ma się wyjątkową smykałkę do dbania o lakier i wygląd zewnętrzny. Ja nie mam. Tak więc ja bym w to nie poszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Co myślicie o całym białym qashqaju ? Mi się on podoba i mógłbym zainwestować w malowanie zderzaków nieźle, nieźle, nienajgorzej fajnie wygląda, ale: - kolor biały pewnie szybko wyjdzie z mody - tak samo jak szybko się do nie dostał - biały samochód jednak kojarzy mi się z samochodem handlowca (choć o tym na pewno bym tak nie pomyślał) - praktyczność tego koloru jest słaba, ale jak jest czysty -> robi wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innovate Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Mamy białego, wygląda super! Myślę jednak że to efekt również dodatków w wersji I-Way, tj: dużych 18" kół, ciemnych szyb i relingów. Od znajomych słyszałem już kilka razy, że są zaskoczeni jak dobrze może wyglądać samochód w tym kolorze... Dodam że przed odbiorem byłem sporym sceptykiem, ale tylko taki był dostępny od ręki. Jak będę miał moment -zrobię zdjęcia i wrzucę do odpowiedniego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaus Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Odbieram białego w grudniu, a więc myślę o takich dobrze. Co do malowania zderzaków mam wątpliwości natury praktycznej. Utrzymanie takiego auta we względnej czystości, może być mocno utrudnione. Do tego jeszcze ślady po owadach. Auto "czyste" kilka godzin po dokładnym umyciu, potem już kilka, kilkanaście dni "brudne". No, chyba, że ma się wyjątkową smykałkę do dbania o lakier i wygląd zewnętrzny. Ja nie mam. Tak więc ja bym w to nie poszedł. Mi to akurat nie grozi... każde moje nowe auto pucowałem raz na tydzień i to jeszcze z pasją Ale tak było przez pierwszy rok... może dwa No i szkoda że to jest zwykła biel a nie krem lub kość słoniowa. Wbrew pozorom ten odcień na prawdę robi wrażenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piorun Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 nieźle, nieźle, nienajgorzej fajnie wygląda, ale: - kolor biały pewnie szybko wyjdzie z mody - tak samo jak szybko się do nie dostał - biały samochód jednak kojarzy mi się z samochodem handlowca (choć o tym na pewno bym tak nie pomyślał) - praktyczność tego koloru jest słaba, ale jak jest czysty -> robi wrażenie O dziwo biały jest 100 razy bardziej praktyczny niż czarny... Mam teraz dwa auta, białe i czarne więc mam porównanie. Ja zdecydowalem się na białego nie z powodu mody, ale oryginalności... Wszędzie wkolo jeżdzą czarne, śliwkowe, srebrne czy beżowe... Co kto lubi ale dla mnie nuuuuda na maxa ( być może dlatego, że moje poprzednie auto było bezowe ). Aha, jak zamawiałem to biały kolor był jeszcze taką rzadkością, że sprzedawca dwa razy się pytał czy aby na pewno ma być biały. A pierwszą wycenę i tak dostałem z uwzględnieniem dopłaty za metalik, bo jak widać był to standard... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 No włąsnie ja też mam zamowionego białego i jak pomyśle sobie o utrzymaniu białego samochodu to mnie głowa boli ale tak mi żona mowi caly czas ze czarny jest gorszy do utrzymania. Fakt faktem ten ładnie wygląda i robi wielkie wrażenie pozatym jeszcze nie widziałem gdzieś na mieście białego tylko jak kolega pisał same czarne sliwkowe itd. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 No włąsnie ja też mam zamowionego białego i jak pomyśle sobie o utrzymaniu białego samochodu to mnie głowa boli ale tak mi żona mowi caly czas ze czarny jest gorszy do utrzymania. Fakt faktem ten ładnie wygląda i robi wielkie wrażenie pozatym jeszcze nie widziałem gdzieś na mieście białego tylko jak kolega pisał same czarne sliwkowe itd. Pozdrawiam moze i trudno utrzymac czystosc, ale ja widzialem bialego Qashqai +2 jesli sie nie myle i powiem ze mucha nie siada wyglada z daleka jak by jakis merc(suv) jechal, a czarny to piekny ale w salonie jak go czyszcza szmatka i poleruja co 2 godziny. Szkoda tylko ze ten bialy w nissanie to nie perła ;| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boxik Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Czas odświeżyć nieco ten temat. Był już QQ Absolute White przed liftingiem. Wygląda cacy, ale według mnie to nowa wersja w takiej opcji prezentuje się niesamowicie. http://www.youtube.com/watch?v=7ZoJQCWPYy4 Ciekawe ile kosztowałaby taka robótka. Przy kupnie zapytałem z ciekawości, ale usłyszałem jedynie, że.. "oj to droga sprawa". Myślę jednak że warto i kiedyś trzeba będzie się skusić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.