Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Przełącznik zespolony wycieraczek - ktoś wymontowywał?

Gość zeebro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie działa mi tryb przerywany wycieraczek w P12, dodatkowo wycieraczki nie parkują same na dole jak sie je wyłącza w gdy przesunę dźwignię maksymalnie w górę i ją puszczę, wycieraczki zostają tam gdzie są akurat a nie wracają na dół. ASO stwierdziło że do wymiany jest przełącznik zespolony wycieraczek, cena w ASO w Szczecinie ponad 530 zł.

Czy ktoś z Was dobierał się do tego? Widzę, że jest on zamocowany tylko na wtyczkę z pinami, natomiast czy ktoś zdejmował osłonę kolumny kierownicy? Serwisówka nie precyzuje, jak należy to robić - czy trzeba np. demontować kierownicę, airbag kierowcy itp. czy wystarczy jakoś zdjąć kolumnę? (podobno jest śruba jedna na dole kolumny).

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Pozdrawiam,

Paweł

z tego co mi się wydaje kolego to poduszka kierowcy kierownica osłona plastikowa przełączników ta co jest za kierownicą i potem kwestia juz jakiś 2-4 śrub tak sądze :)

• 1 miesiąc temu...
Gość malik12345

ŻEEBRO--czy pradziłeś sobie z wymiana tego przełącznika sam?? Jutro mam zamiar zabrać sie za wymiane manetki wycieraczek i chętnie dowiedziałbym się jak do tego się zabać.Czy aby zdjąć obudowe kolumny kierownicy trzeba zdjąc kierownice??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...