Gość zeebro Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Witam, Nie działa mi tryb przerywany wycieraczek w P12, dodatkowo wycieraczki nie parkują same na dole jak sie je wyłącza w gdy przesunę dźwignię maksymalnie w górę i ją puszczę, wycieraczki zostają tam gdzie są akurat a nie wracają na dół. ASO stwierdziło że do wymiany jest przełącznik zespolony wycieraczek, cena w ASO w Szczecinie ponad 530 zł. Czy ktoś z Was dobierał się do tego? Widzę, że jest on zamocowany tylko na wtyczkę z pinami, natomiast czy ktoś zdejmował osłonę kolumny kierownicy? Serwisówka nie precyzuje, jak należy to robić - czy trzeba np. demontować kierownicę, airbag kierowcy itp. czy wystarczy jakoś zdjąć kolumnę? (podobno jest śruba jedna na dole kolumny). Z góry dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 z tego co mi się wydaje kolego to poduszka kierowcy kierownica osłona plastikowa przełączników ta co jest za kierownicą i potem kwestia juz jakiś 2-4 śrub tak sądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeebro Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 No właśnie o to mi chodzi - czy trzeba wybebeszać poduszkę i kierownicę? Czy można się tam dostać bez demolowania kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malik12345 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 ŻEEBRO--czy pradziłeś sobie z wymiana tego przełącznika sam?? Jutro mam zamiar zabrać sie za wymiane manetki wycieraczek i chętnie dowiedziałbym się jak do tego się zabać.Czy aby zdjąć obudowe kolumny kierownicy trzeba zdjąc kierownice?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeebro Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 No niestety nie bardzo Kolego, chyba nie da się tego zrobić bez wpierw wymontowania kierownicy, a samemu nie chcę grzebać w poduszce :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.