Gość pasti78 Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 a z przodem to samo co z tyłem też nie łączy ? Już zrobione. Okazało się, że trzeba wyciągnać włączniki i poodginać blaszki. Z przodu i z tyłu miałem to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 witam wiecie moze jaki oznaczenie maja zarowki rurkowe do wnetrza kabiny te nad głową c5w, c10?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Instrukcja obsługi, dzial 7, podaje dziwną żaróweczkę bo 7W. Ale 5 jak i 10 spokojnie możesz włożyć, lub ledową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 U mnie okazało się, że też tylko odblaski. Co do podsufitki to zdjąłem zakrywkę i okazało się, że żarówka i blaszki są w porządku. Wyrobił się przycisk, bo jak go mocniej odegnę w stronę przedniej szyby i przyduszę trzymając to lampka świeci. Nie wiem jak rozebrać ten przycisk i czy coś to da. Planuję zakupić używaną lampkę z rozbiórki na allegro. Są w cenie 20-30 pln. Wymiana chyba nie będzie trudna, bo widziałem tam tylko jedną wtyczkę. Cały problem leży w blaszkach, które mogą zaśniedzieć lub po prostu wygiąć się, lampkę jak same przyciski można łatwo rozebrać, trzeba przeczyścić blaszki i odpowiednio dogiąć je, żeby dobrze stykały, na 2-3 lata wystarczy. Tez zastanawiałem sie nad kupnem nowej lampki bo nic już u mnie nie świeciło. Jednak to co napisałem pomogło i miałem spokój na parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 @mirekg9 wlasnie chcę tam wasadzić ledy na całą podsufitke i bagażnik - kombi, czy takie mogę wsadzić?? http://allegro.pl/show_item.php?item=2030758232&c=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Spokojnie. Ważne aby miały tę samą długość. Żaróweczki takie dostaniesz w każdym elektronicznym sklepie w cenie 6-8zł, więc nie trzeba przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 no ale ja raczej nie mam czasu by gdziekolwiek podjechac ale moze jakos przypadkiem skoro mowisz ze dostepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom16 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 JA MAM PROBLEM Z SWIATELKEM DRZWI JAK WYMINEIC POROSZE O ODPOWIADANIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 3 sposoby demontujesz boczek przekrecasz lampke wyciagasz i wymieniasz zarowke wsadz leda bo sie nie grzeje i lepiej wyglada, 2 byc moze uda sie wlozyc reke i wymienic jak zdemontujesz panel w drzwiach ten plastik z przyciskiem do opuszczania szyb 3 odpinasz boczek ze spinek na dole i tez probujesz dostac sie do lampki bo jest nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom16 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 mam pytanko do lampki w dzwiach jak wyjąć ten kloszek żeby zminenić żarówe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 napisalem ci jak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 podważ go i wyjdzie cała lampka z obudową tylko nie pamiętam z której strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorg66 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 WitamMam nieco inny problem z oświetleniem kabiny w moim P12 ale chyba mogę się podpiąć pod ten temat.Otóż od jakiegoś czasu (najpierw sporadycznie a teraz już prawie zawsze) gdy skręcam w prawo, nawet niezbyt ostro, zapalają mi się światła: kabinowe i w bagażniku, kontrolka otwartych drzwi i czasami (nie zawsze, przeważnie nie) na monitorku wyświetla się ostrzeżenie o otwartych drzwiach. Drzwi są oczywiście jak najbardziej zamknięte. Podejrzewam, że w jakimś przekaźniku zaczęła się zbierać woda i teraz jest jej tam na tyle dużo, że przy skręcie w prawo, nawet lekkim łączy styki i dlatego światło świeci (miałem podobną sytuację kiedyś w mondeo, woda w przekaźniku powodowała samoczynne włączanie się tylnej wycieraczki).Ale może to nie to. Ktoś z Was miał może podobny problem? A jeśli tak to jak go rozwiązał?Będę wdzięczny za każdą sugestię i podpowiedź Z góry dzięki!Primera P12 1.8 PB 2004 r. kombi Witam ponownieZabrałem się za sprawdzanie układu i na szczęście nie musiałem długo szukać, od razu znalazł się winowajca.Otóż w słupku drzwi kierowcy w wyniku eksploatacji mocno poluzowały się śruby trzymające zaczep od zamka. Przy skręcaniu w prawo siła odśrodkowa odsuwała na luzach drzwi i rozłączała włącznik drzwiowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi