Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

rozrzad

tadzio

Rekomendowane odpowiedzi

witam uzytkownikow micry k11 i mam pytanie czy lancuch rozrzadu moze byc tak rozciagniety ze w czsie pracy ociera o obudwe ja mam takie wrazenie przy zimnym silniku na wolnych obrotach po rozgrzaniu silnika wszystko ucicha i jest normalnie probowalem przez korek wlewu oleju sprawdzic jego naciag to wydaje sie bardzo napiety dzieki za porade pozdrawiam

w k11 są dwa łańcuchy górny i dolny.

dolny przenosi naped z wału korbowego na koło pośrednie a górny z koła pośredniego na dwa wałki rozrządu. dolny jest duzo dłuższy i z regóły on szybciej sie nasiąga.zalecam wymianę rozrządu i temat głośnej pracy masz załatwiony.

dodam że nie dalej jak 3 dni temu miałem taką micrę na warsztacie własnie z takimi objawami. wymieniłaem kompletny rozrząd i po temacie!!

wiec informację masz z pewnej reki.

jesli będziesz potrzebował konsultacji pisz PW lub dzwoń 604 930 993 chętnie doradzę

pozdo

w k11 są dwa łańcuchy górny i dolny.

dolny przenosi naped z wału korbowego na koło pośrednie a górny z koła pośredniego na dwa wałki rozrządu. dolny jest duzo dłuższy i z regóły on szybciej sie nasiąga.zalecam wymianę rozrządu i temat głośnej pracy masz załatwiony.

dodam że nie dalej jak 3 dni temu miałem taką micrę na warsztacie własnie z takimi objawami. wymieniłaem kompletny rozrząd i po temacie!!

wiec informację masz z pewnej reki.

jesli będziesz potrzebował konsultacji pisz PW lub dzwoń 604 930 993 chętnie doradzę

pozdo

dzieki za informacje ale mam pytanie czy ztakim rozrzadem moge jezdzic bo sam odglos pracy silnika mi nie przeszkadza dzieki i pozdrawiam

no raczej nie jest to wskazane jesli wytrą się ślizfi teflonowe to łańcuch zacznie szurać po stalowym napinaczu trochę opiłków będziesz miał w silniku a chyba wiesz czym to grozi. poza tym jesli łańcuch jest lużny do tego stopnia ze napinacz nie jest w stanie juz tego luzu wykasować to jest duże prawdopodobieństwo że może łancuch skantować, nie zaskoczy prawidłowo na zębatkę i nastąpi jego rozerwanie a to będzie booolało i mocno obciązy portwel. poważnie nie warto ryzykować .osobiście doradzam w miarę szybko wymienić ten rozrząd

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...