Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[300zx] silnik biturbo kopci, wada jednej z turbin czy inna usterka???

Gość JDMihau

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zastanawiam sie nad kupnem 300zx, i znalazłem jedno tylko właściciel mówi że silnik kopci bo 1 turbina mu siadła 2 dni temu ale o dziwo silnik nie traci mocy więc czy oby napewno to turbina?? a może silnik jest już zajechany?? jakie mogą być tego przyczyny i jak mozna sprawdzić czy to tylko 1 turbo siadło??

pozdrawiam

witam

zastanawiam sie nad kupnem 300zx, i znalazłem jedno tylko właściciel mówi że silnik kopci bo 1 turbina mu siadła 2 dni temu ale o dziwo silnik nie traci mocy więc czy oby napewno to turbina?? a może silnik jest już zajechany?? jakie mogą być tego przyczyny i jak mozna sprawdzić czy to tylko 1 turbo siadło??

pozdrawiam

a gdzie jes znalazłeś bo jestem ciekaw czy to samo oglądaliśmy?

• 1 miesiąc temu...

dużo jest przyczyn kopcenia... w zależności na jaki kolor. Może połykać płyn i kopcić albo olej. Olej albo przez turbo albo przez pierścienie lub uszczelniacze.... dużo jest możliwości.. Albo zła mapa paliwowa do podniesionej mocy. Jezeli niemasz zaplecza finansowego to się nie pchaj w to. Może się okazać drobnostka a może się skończyć na remoncie silnika z regeneracjami turbin itp...

• 2 tygodnie później...

kopci na czarno, to przelewa, czasami tak trzeba. kopci na siwo-niebieskawo, to bierze olej przez turbine, albo uszczelki pod glowica padly/pierscienie uszczelniajace. to drugie to zla oznaka, bo moze byc glowica do szlifu. moze tez tlok byc juz wyrobiony, zaraz peknac, a wowczas jajo w cylindrze zrobi i wymiana shortbloku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...