Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Radio QQ Visia 1,6

hb7
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

QQ Visia 2009, radio standart , w trakcie słuchania płyty ( CD ) następuje na chwilke samoczynne przełączenie na radio ,

po chwili wraca na CD ,spotkał się ktoś z czyms takim?

z góry dzięki za odpowiedź

Myślę, że powinieneś zacząć od rozmowy z serwisem, albo z warsztatem audio. Nawet telefonicznie. Jeśli usterka powtarza się stale i jest łatwa do wykazania, to nie ma co kombinować i przy najbliższym przeglądzie prosić o usuniecie (gwarancja). Taki drobiazg a irytuje, prawda?

nie wiem jakie masz radio - ale podejrzewam, ze na kazdym jest przycisk TA którym właczasz lub wyłaczasz Traffic Announcement :-)

pozdr

no dokładnie na wyswietlaczu wyskakuje TA i nazwa stacji , jak to wyłączyć :)?

Przyciskiem TA/News

post-37630-024868800 1288177710_thumb.jpg

Edytowane przez Jaro73

W serwisie by się pokładali ze śmiechu... :)

No tak. Ja optymistycznie założyłem, że Autor pytania, przeczytał instrukcję i wie, że to co go spotkało to usterka. A w praktyce okazuje się, że to niedoczytana do końca instrukcja. Bywa. Jeśli tak, to dlaczego w serwisie mają pokładać się ze śmiechu ze zwykłego zapytania klienta, jeśli tu, na forum, nikt śmiechem nie parska? Do mnie dzwonią klienci z kuriozalnymi pytaniami, czasami. Zamiast brać ich za idiotów, myślę sobie, że: dobrze jest, jeszcze jesteśmy im do czegoś potrzebni. I interes się kręci. Nawiasem mówiąc trochę wiem kiedy "w serwisie pokładają się ze śmiechu". Jak przeczytają w prasie, że 150 tys samochodów ich marki zostaje cofniętych do warsztatów na bezpłatne naprawy właśnie wykrytej usterki fabrycznej :).

Ja też w pierwszej chwili pomyślałem, że to włączone TA. Jednak "hb7" napisał, że przełączenie następuje "na chwilkę", a wiadomości i komunikaty trwają zwykle dłużej niż "chwilkę".

A jeśli już mowa o TA - na których stacjach działa u Was TA?

Ja zauważyłem, że tylko Radio Złote Przeboje przełącza empetrójki na wiadomości. RMF niestety nie.

A jeśli już mowa o TA - na których stacjach działa u Was TA?

Ja zauważyłem, że tylko Radio Złote Przeboje przełącza empetrójki na wiadomości. RMF niestety nie.

ja tylko radio kolor słucham ze wzgledu na znajomego prezentera tam ;-) i komunikaty o korkach dzialaja tam ok - u Zony w aucie leci w kólko ESKA i tez TA spelnia swoje zadanie :-)

Nie wiem, czy się dobrze zrozumieliśmy. Chodziło mi o to, czy przełącza się z mp3, czy CD na radio podczas komunikatu. Jeśli w kółko leci radio to nie ma co przełączyć.

Nie wiem, czy się dobrze zrozumieliśmy. Chodziło mi o to, czy przełącza się z mp3, czy CD na radio podczas komunikatu. Jeśli w kółko leci radio to nie ma co przełączyć.

tak dobrze sie zrozumielismy :) ustawione mam radio kolor defult'owo - i czy leci z pena czy cd przelacza sie co 30 min na TA [przynajmniej w godzinach kiedy jade do pracy i wracam radio kolor nadaje co 30 min komunikaty - trasa tak na 1:30 min z hakiem [piaseczno-ząbki]wiec zwykle 3 razy wlacza sie TA]

pzdr

Przepraszam, że tak może nie w temacie, ale to jest ciekawostka - z jednego końca miasta na drugi 1h 30 min i to pewnie bez specjalnych korków :) Przecież w tyle czasu można już być blisko Częstochowy jadąc z Warszawy...

korki niestety są - wezeł marsa to jakies 20-40% tego czasu zalezy od dnia tygodnia ;-) ale ponoc mają juz na dniach oddac przelot góra to powinno byc lepiej - plus remonty dróg w Ząbkach gdzie mieszkam ..... szczególnie powroty bywaja trudne - rano to jeszcze mozna jakos sie przecisnąc... ale masz racje to chore jest tyle czasu jechac do pracy :/

no ale koniec OT ;)

pzdr

Radiowa jedynka również nadaje komunikaty (najczęśiej przez każdą pełna godziną).

U siebie zauważyłem, że czasami faktycznie przełącza tylko na chwilę (1-2 sekundy) ale wynika to raczej z jakości sygnału.

A co do OT: ja dojeżdzam do Wa-wy 80 km w 55 minut - tyle że pociągiem :), a cała droga z domu do pracy do maks 65 min. w jedną stronę (oczywiście wiele zależy od punktualnosci PKP ale z tym przynajmniej na mojej trasie jest ok.).

• Upvote 1