hb7 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 QQ Visia 2009, radio standart , w trakcie słuchania płyty ( CD ) następuje na chwilke samoczynne przełączenie na radio , po chwili wraca na CD ,spotkał się ktoś z czyms takim? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Fiuk Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Myślę, że powinieneś zacząć od rozmowy z serwisem, albo z warsztatem audio. Nawet telefonicznie. Jeśli usterka powtarza się stale i jest łatwa do wykazania, to nie ma co kombinować i przy najbliższym przeglądzie prosić o usuniecie (gwarancja). Taki drobiazg a irytuje, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 pewnie masz włączone TA pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hb7 Opublikowano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 no dokładnie na wyswietlaczu wyskakuje TA i nazwa stacji , jak to wyłączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 nie wiem jakie masz radio - ale podejrzewam, ze na kazdym jest przycisk TA którym właczasz lub wyłaczasz Traffic Announcement :-) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro73 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) no dokładnie na wyswietlaczu wyskakuje TA i nazwa stacji , jak to wyłączyć ? Przyciskiem TA/News Edytowane 27 Października 2010 przez Jaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hb7 Opublikowano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 dzięki , baran ze mnie , ale takie czasy łatwiej zapytac w necie niż spojrzec na radio ide do lustra sprawdzić że nie mam czasem blond czupryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Forum czasem jest lepszym rozwiązaniem. jak widać najlepszym :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Fiuk Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 W serwisie by się pokładali ze śmiechu... No tak. Ja optymistycznie założyłem, że Autor pytania, przeczytał instrukcję i wie, że to co go spotkało to usterka. A w praktyce okazuje się, że to niedoczytana do końca instrukcja. Bywa. Jeśli tak, to dlaczego w serwisie mają pokładać się ze śmiechu ze zwykłego zapytania klienta, jeśli tu, na forum, nikt śmiechem nie parska? Do mnie dzwonią klienci z kuriozalnymi pytaniami, czasami. Zamiast brać ich za idiotów, myślę sobie, że: dobrze jest, jeszcze jesteśmy im do czegoś potrzebni. I interes się kręci. Nawiasem mówiąc trochę wiem kiedy "w serwisie pokładają się ze śmiechu". Jak przeczytają w prasie, że 150 tys samochodów ich marki zostaje cofniętych do warsztatów na bezpłatne naprawy właśnie wykrytej usterki fabrycznej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Ja też w pierwszej chwili pomyślałem, że to włączone TA. Jednak "hb7" napisał, że przełączenie następuje "na chwilkę", a wiadomości i komunikaty trwają zwykle dłużej niż "chwilkę". A jeśli już mowa o TA - na których stacjach działa u Was TA? Ja zauważyłem, że tylko Radio Złote Przeboje przełącza empetrójki na wiadomości. RMF niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 A jeśli już mowa o TA - na których stacjach działa u Was TA? Ja zauważyłem, że tylko Radio Złote Przeboje przełącza empetrójki na wiadomości. RMF niestety nie. ja tylko radio kolor słucham ze wzgledu na znajomego prezentera tam ;-) i komunikaty o korkach dzialaja tam ok - u Zony w aucie leci w kólko ESKA i tez TA spelnia swoje zadanie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Nie wiem, czy się dobrze zrozumieliśmy. Chodziło mi o to, czy przełącza się z mp3, czy CD na radio podczas komunikatu. Jeśli w kółko leci radio to nie ma co przełączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Nie wiem, czy się dobrze zrozumieliśmy. Chodziło mi o to, czy przełącza się z mp3, czy CD na radio podczas komunikatu. Jeśli w kółko leci radio to nie ma co przełączyć. tak dobrze sie zrozumielismy ustawione mam radio kolor defult'owo - i czy leci z pena czy cd przelacza sie co 30 min na TA [przynajmniej w godzinach kiedy jade do pracy i wracam radio kolor nadaje co 30 min komunikaty - trasa tak na 1:30 min z hakiem [piaseczno-ząbki]wiec zwykle 3 razy wlacza sie TA] pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Przepraszam, że tak może nie w temacie, ale to jest ciekawostka - z jednego końca miasta na drugi 1h 30 min i to pewnie bez specjalnych korków Przecież w tyle czasu można już być blisko Częstochowy jadąc z Warszawy... korki niestety są - wezeł marsa to jakies 20-40% tego czasu zalezy od dnia tygodnia ;-) ale ponoc mają juz na dniach oddac przelot góra to powinno byc lepiej - plus remonty dróg w Ząbkach gdzie mieszkam ..... szczególnie powroty bywaja trudne - rano to jeszcze mozna jakos sie przecisnąc... ale masz racje to chore jest tyle czasu jechac do pracy :/ no ale koniec OT pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffall Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Radiowa jedynka również nadaje komunikaty (najczęśiej przez każdą pełna godziną). U siebie zauważyłem, że czasami faktycznie przełącza tylko na chwilę (1-2 sekundy) ale wynika to raczej z jakości sygnału. A co do OT: ja dojeżdzam do Wa-wy 80 km w 55 minut - tyle że pociągiem , a cała droga z domu do pracy do maks 65 min. w jedną stronę (oczywiście wiele zależy od punktualnosci PKP ale z tym przynajmniej na mojej trasie jest ok.). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi