Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Komputer dziwnie pokazuje spalanie

Gość giwera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jestem nowy na forum i to mój pierwszy temat... :)

Mam Nissana Primere P12.

Mój problem polega na tym że komputer pokazuje dziwnie spalanie, zawsze pokazywał 5,5 l/100km a teraz 8,5 a nawet 9.

Dodam że nie dawno był w nim wymieniany rozrusznik i był odłączany akumulator, więc może dlatego... Proszę o pomoc.

Pozdrawiam :D

Bez paniki, wyzeruj średnie spalanie, przejedz sie ze 100km i będziesz mial aktualne spalanie.

Nie piszesz jaki masz silnik? benzyna? diesel?

A dlaczego piszesz ze to jest niemozliwe zeby spalanie o tyle wzroslo?. Podam Ci tylko dwa przykalady. Pierwszy .MOze byc do wymiany przeplywomierz . Zdarza sie ze pomimo tego ze jest niesprawny nie pokazuje bledu. Prosze zmierzyc napiecie na przeplywomierzu. Drugi. Moze byc niesprawny termostat . Teraz bylo zimniej i jezeli jezdzisz na krotkich odcinkach silnik jest niedogrzany i bedzie palil wiecej paliwa. Jest jeszcze trzeci bardzo wazny element a mianowicie czujnik temperatury silnika . Od niego tez bardzo duzo zalezy ile autko pali. Wskazalem Ci tylko czesc rzeczy na ktore musialbys zwrocic uwage. Oczywiscie o filtrach to nie wspominam bo napewno dopilnowane. A moze tylko wystarczy zresetowac komputer pokladowy po podlaczeniu do komputera.

A sprawdzales nie patrzac na komputer ile on tak naprawde pali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...