tuner666 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 witam mam dziwny problem, mianowicie radio nie odnajduje żadnych stacji. bez względu czy włączony czy nie silnik. próbowałem już 3 różnych modeli i wciąż to samo - sprawdziłem je w innym aucie i są ok.sprawdzałem antenę i instalacje -ok, podłączyłem nowa antenę na nowym kablu do radia i nadal nic. pomóżcie proszę brak mi pomysłu co jest nie tak dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drewniany Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam A jak sprawdzałeś antene??? Moim zadaniem jest słaba masa anteny czyli zewnętrzny styk gniazda antenowego nie ma dobrego połączenia z masą (blacha na dachu)samochodu.Jeśli jest ok to może masz zwarcie pomiędy stykiem zewnętrznym gniazda a pinem wewnętrznym (sprawdzić to mozna omomierzem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuner666 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 cześć zmuszony jestem odświeżyć temat testowałem już różne anteny, kupiłem nawet spliter do anteny cb (i samochodu) i nic! ledwo łapie ojca dyrektora moze ktos pomoże (zastosowałem nawet dodatkowy kabel do obudowy radia i masy!!) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.