Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

xenony do tino

muchamati2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój kumpel ostatnio kupił komplet xenonów do passata, załozył i ogólnie nawet ok to wygląda, myślałem nad takim kompletem do swojej Tino, tylko boje sie o lampy poniewaz w tino są one takie jakby plastikowe i czy one od ciepła xenonów sie nie odbarwia, stopią czy coś???

Aha i jakie najlepiej wybrać 4300/4500K 5000K 6000K 8000K 10000K 12000K ??? Jak to sie przelicza na watty?

Niestety ale jestem przeciwnikiem czegoś takiego w autkach szczególnie że u nas nie ma soczewek czyli standrdowo będzie źle. Fabryka nie przewidziała nie zakładać. Tu masz trochę: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/35304-jakie-xenony-dozwolone/ a także jak pokopiesz po grupie Almery tam coś znajdziesz bo ponoć ich "kaganki" w N 16 są za słabe ale oni mają chociaż soczewki no i chyba szkło a nie plastik jak u nas. Marnie to widzę :(

A odnosnie reflektorów n15?? Tam są własnie szklane reflektory a tez nie ma soczewek.

Aha i ta wersja po lifcie a nie przed.

muchamati2 !?

Zaglądałeś w ten odnoścnik, który podał Bodek05? Pobieżnie tam zerknąłem, i chyba znajdziesz to co najważniejsze, a między innymi i to, że na ksenony nie wystarczy podmianka na zasadzie wyjął/włożył. Jeśli chcesz ksenony do Tino, to zapomnij o wciskaniu ich w oryginalne plastikowe klosze, musisz poszukać homologowanego kompletu/zestawu do Tino - o ile jakaś firma pokusiła się o wyprodukowanie takowego. Gdyby udało Ci się znaleźć wspomniany komplet/zestaw, to przyznam, że ciekawi mnie, jak rozwiązana byłaby sprawa wymaganych spryskiwaczy.

Tak na marginesie, to podobnie jak kolega Bodek05, ja również preferuję fabryczną instalację, i jestem przeciwny kombinowaniu "w stronę ksenonów".

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...