muchamati2 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Witam, mój kumpel ostatnio kupił komplet xenonów do passata, załozył i ogólnie nawet ok to wygląda, myślałem nad takim kompletem do swojej Tino, tylko boje sie o lampy poniewaz w tino są one takie jakby plastikowe i czy one od ciepła xenonów sie nie odbarwia, stopią czy coś??? Aha i jakie najlepiej wybrać 4300/4500K 5000K 6000K 8000K 10000K 12000K ??? Jak to sie przelicza na watty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Niestety ale jestem przeciwnikiem czegoś takiego w autkach szczególnie że u nas nie ma soczewek czyli standrdowo będzie źle. Fabryka nie przewidziała nie zakładać. Tu masz trochę: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/35304-jakie-xenony-dozwolone/ a także jak pokopiesz po grupie Almery tam coś znajdziesz bo ponoć ich "kaganki" w N 16 są za słabe ale oni mają chociaż soczewki no i chyba szkło a nie plastik jak u nas. Marnie to widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 A odnosnie reflektorów n15?? Tam są własnie szklane reflektory a tez nie ma soczewek. Aha i ta wersja po lifcie a nie przed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 muchamati2 !? Zaglądałeś w ten odnoścnik, który podał Bodek05? Pobieżnie tam zerknąłem, i chyba znajdziesz to co najważniejsze, a między innymi i to, że na ksenony nie wystarczy podmianka na zasadzie wyjął/włożył. Jeśli chcesz ksenony do Tino, to zapomnij o wciskaniu ich w oryginalne plastikowe klosze, musisz poszukać homologowanego kompletu/zestawu do Tino - o ile jakaś firma pokusiła się o wyprodukowanie takowego. Gdyby udało Ci się znaleźć wspomniany komplet/zestaw, to przyznam, że ciekawi mnie, jak rozwiązana byłaby sprawa wymaganych spryskiwaczy. Tak na marginesie, to podobnie jak kolega Bodek05, ja również preferuję fabryczną instalację, i jestem przeciwny kombinowaniu "w stronę ksenonów". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.