B99 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 witam jestem szczęśliwym posiadaczem primery. potrzebuje pomocy w kilku kwestiach. czy można dodatkowo wyciszyć wnętrze bo strasznie słychać prace silnika, czy jest to wadą tego modelu? wycieraczki na 1 biegu nie chcą wrócić do pierwotnej pozycji, na szybszych nie ma problemu, co sprawdzić? podczas jazdy na benzynie dławi się, jak najprościej sprawdzić co jest przyczyną? mechanior mówi ze to prawdopodobnie przepływomierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeebro Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 P10? P11? P12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B99 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 p11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmx Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Można - ale troche z tym zabawy. Maty bitumiczne itp. Efekt jest - ale zacznij od sprawdzenia wydechu - czasem to co bierzemy za hałas z silnika idzie z wydechu i niesie sie po nim tworząc wrażenie że jest to hałas z silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B99 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 tłumik ostatnio spawałem wiec sądzę ze jest ok. czy to wada tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Prosze w profilu ustawic jaki silnik ( to ze 1,8) napisano ale chodzi o to ze to typ qg18DE-tak?Dobrze by bylo zebys podal ktory rok produkcji autka bo w zaleznosci od tego bedzie inne zlacze diagnostyczne. Prosze wziac pod uwage ze silniki benzynowe chodza znacznie ciszej od naszego diesla. Ma byc od niego slychac tylko takie cykanie. Prosze dokladnie sprawdzic wszystkie tlumiki i ta czesc siatkowa moze tam gdzies wydmchalo uszczelke. Poza tym jesli chodzi glosno prosze sprawdzic czy czasami nie wydmuchalo uszczelki pod kolektorem wydechowym. Wspominales cos o mechaniku . Niech zobaczy czy nie jest tam zakopcone.Mozesz rowniez jesli nie masz zalozyc pod maske taka mate wygluszajaca. U mnie nie bylo i zalozylem od golfa 3 . Troche przycialem i zeszylem dratwa i pasuje. Jesli chodzi o wycieraczki to napisz czy chodzi Ci o ten bieg 1 ktory jest ciagly i wolniejszy czy pierwszy bieg u Ciebie to jest bieg przerywany.Tak czy tak do sprawdzenia bedzie silniczek. Nie sadze zeby bylo cos z przelacznikiem. Trzeci problem to moze byc przeplywomierz .Poszukaj na forum jakie maja byc napiecia . Prosze rowniez poszukac na forum jak zrobic autodiagnostyke tego silnika . Wlasnie tu jest potrzebny rok budowy bo w zaleznosci od tego mozesz miec zlacze prostokatne 14 pinowe lub trapezowe 16 pinowe.Jesli nie bedziesz wiedzial jak zrobic autodiagnostyke to pozostaje podlaczenie pod komputer bedziesz wiedzial jakie masz bledy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B99 Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 nissan p11.144 2000 rok 1,8 benzyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Uzupełniłem tytuł o model i przeniosłem do porad eksploatacyjnych, gdzie sporo jest o wygluszaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.