Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zakup osprzętu na Allegro a reklamacje

sauron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Muszę wymienić wahacz górny i kupię go na Allegro.

Podpowiedzcie proszę, jeśli ktoś z Was kupował i od kogo, czy były problemy z ewentualnymi reklamacjami i jak się ewentualnie zabezpieczaliście przed odmową jej przyjęcia.

Na czyj koszt wysyłaliście reklamacje ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Witam.

Muszę wymienić wahacz górny i kupię go na Allegro.

Podpowiedzcie proszę, jeśli ktoś z Was kupował i od kogo, czy były problemy z ewentualnymi reklamacjami i jak się ewentualnie zabezpieczaliście przed odmową jej przyjęcia.

Na czyj koszt wysyłaliście reklamacje ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

O takie rzeczy najlepiej pytać na allegro>społeczność i tam szukać w odpowiednich działach pomocy, jest tam coś takiego jak forum. Kupując po za lokalem czyli na odległość masz prawo do zwrotu bez podania przyczyny pod warunkiem że przedmiot nie będzie nosił śladów użytkowania itp. Ja osobiście raz skorzystałem z reklamacji uszkodzonej sprężarki dwu tłokowej w której uległ uszkodzeniu silnik 2.2KW, wysłać musiałem na własny koszt i zapewne jest tak w większości przypadków chociaż cuda się zdarzają. Odesłano mi naprawioną, natomiast już rozszczelnioną i tego już nie reklamowałem bo taniej mnie wyniosło uszczelnienie niż znowu płacić 60zł za wysyłkę. Więc najpierw napisz do gościa maila i poinformuj go o problemie a jeżeli będzie zlewał to zgłoś fakt do zespołu allegro, można też postraszyć policją, Urzędem Skarbowym gdy nie wystawił paragonu czy faktury i za to miałby ostro przerąbane i pozamiatane lub postraszyć rzecznikiem praw konsumenta. Przypomniał mi się ostatnio przypadek jak kupowałem wahacz z Allegro i umówiłem się na odbiór osobisty i prosiłem telefonicznie by z wahaczem przyniósł dowód zakupu. No i wahacz przyniósł ale paragonu już nie, napisałem maila że chcę paragon i jakoś szybko potrafił dostarczyć. Napisz konkretnie co kupiłeś i od osoby fizycznej czy firmy? Sorki ze nie doczytałem,jeżeli kupujesz ten wahacz to postaraj sie zakupić u siebie w mieście byś nie musiał wysyłać i zakup dobrej sprawdzonej firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...