paw61 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Mam dość poważny problem z migającą kontrolką od poduszek. Próbowałem kasować błąd za pomocą sposobu podanego na forum, tzn. za pomocą kluczyka i jego trzykrotnego przekręcania, pomagało na kilka dni i z powrotem zaczyna migać. Potem byłem u dwóch mechaników ktorzy posiadają komutery z oryginalnym programem do diagnostyki niska. I co się okazało że u obydwu wynik był ten sam a mianowicie nie mogli połaczyć się z poduszkami. Z silnikiem, abs łączyli sie i jest wszystko OK natomiast z poduszkami nie mogą. Zdemontowałem oba siedzenia, sprawdziłem przewody i wtyczki, popsikałem specjalnym preparatem do styków, w siedzeniach sprawdziłem podłaczenie poduszek w bokach i jest dobrze. Może ktoś miał podobny problem lub wie jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy. Liczę na pomoc nissamaniaków i z góry dziekuje za konstruktywne sugestie. PS. Może ktoś wie gdzie są zlokalizowane czujniki zgniotu od poduszek czołowych i tych w siedzeniach. Może tam coś nie gra ze stykami ?? gdzie znajduje się jakiś przekaźnik lub stycznik (bezpiecznik) od poduszek może z tymi elementami jest coś nie tak skoro nie ma info z kompa na kompa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zegarm Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Mam dość poważny problem z migającą kontrolką od poduszek. Próbowałem kasować błąd za pomocą sposobu podanego na forum, tzn. za pomocą kluczyka i jego trzykrotnego przekręcania, pomagało na kilka dni i z powrotem zaczyna migać. Potem byłem u dwóch mechaników ktorzy posiadają komutery z oryginalnym programem do diagnostyki niska. I co się okazało że u obydwu wynik był ten sam a mianowicie nie mogli połaczyć się z poduszkami. Z silnikiem, abs łączyli sie i jest wszystko OK natomiast z poduszkami nie mogą. Zdemontowałem oba siedzenia, sprawdziłem przewody i wtyczki, popsikałem specjalnym preparatem do styków, w siedzeniach sprawdziłem podłaczenie poduszek w bokach i jest dobrze. Może ktoś miał podobny problem lub wie jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy. Liczę na pomoc nissamaniaków i z góry dziekuje za konstruktywne sugestie. PS. Może ktoś wie gdzie są zlokalizowane czujniki zgniotu od poduszek czołowych i tych w siedzeniach. Może tam coś nie gra ze stykami ?? gdzie znajduje się jakiś przekaźnik lub stycznik (bezpiecznik) od poduszek może z tymi elementami jest coś nie tak skoro nie ma info z kompa na kompa?? U mnie ten objaw był po praniu tapicerki. Również nie można było się połączyć z modułem od poduszek. Kontrolka zgasła po przeczyszczeniu wtyczki od modułu poduszek, który się znajduje miedzy siedzeniami pod osłoną zmiany biegów. Może u Ciebie też to pomoże, chyba że kupiłeś auto z takim objawem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw61 Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 U mnie ten objaw był po praniu tapicerki. Również nie można było się połączyć z modułem od poduszek. Kontrolka zgasła po przeczyszczeniu wtyczki od modułu poduszek, który się znajduje miedzy siedzeniami pod osłoną zmiany biegów. Może u Ciebie też to pomoże, chyba że kupiłeś auto z takim objawem??? Dzięki za informację. Tego nie wiedziałem że jest jeszcze dodatkowy moduł pomiędzy siedzeniami spinający obie poduszki od siedzień. Sprawdzę to i zobaczymy. Oby to było :-). Jak tylko to sprawdzę to dam znać jak jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.