Gość woocash Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam, czasem podczas jazdy słychać pisk, wydaje mi się że z prawej strony auta z przodu jak by hamulce piszczały. Najczęściej chyba jak jeżdżę na krętych drogach których tu nie mało. Ma ktoś pojęcie co to może być? POzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość premko Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Ja mam podobnie przy skręcaniu w lewo słyszę pisk z okolicy prawego przedniego koła, przy skręcaniu w prawo jest cisza. Może ktoś pomoże ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Może to pasek alternatora albo pompy wspomagania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość libimc Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 miałem ten problem okazało się tłoczki w szczękach hamulcowych zapieczone wyciągnąłem kupiłem reperaturki papierkiem wodnym 2000 wypolerowałem tłoczki przy okazji wymieniłem płyn hamulcowy problem jak ręką odjął dzieje się tak bo podczas jazdy klocki ocierają punktowo o tarcze i piszczy polecam zregenerować wszystkie zaciski robota dziecinnie prosta polecam nie ręcznie wyjmować tłoczków żeby ich nie uszkodzić tylko wyciągnąć szczęki i odpompować hamulcem same wyskoczą jak masz pytania co i jak napisz maila libimc@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomkallo Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 hym, a mi sie zdawalo, ze z przodu raczej powinny byc tarczowe, wiec obstawialbym paski, chyba ze dzwiek leci od hamulca, wtedy pewnie powyzsze diagnozy beda prawidlowe:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 hym, a mi sie zdawalo, ze z przodu raczej powinny byc tarczowe, wiec obstawialbym paski, chyba ze dzwiek leci od hamulca, wtedy pewnie powyzsze diagnozy beda prawidlowe:P A to w tarczowych tłoczków nie ma?Coś chyba dociska klocki do tarcz. Poza tym u mnie na bank to nie pasek i raczej na 100% hamulce, bo jak hamuje to hałas cichnie i dzieje się to na rozgrzanych hamulcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomkallo Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Tloczki sa, ale szczeki mi omylnie wprowadzily na mysl bebny. Ja bym poczekal na wymiane klockow, zobaczysz co bedzie na nowych. Raz bylem u mechanika, ktory zalozyl mi odwrotnie klocki i pomimo wyjadania kawalka klocka piskow nie bylo. Piski mi sie kojarza ze zlymi klockami:) Tak czy siak, najtrudniej na forum jest opisac dzwiek:P Kazdy wie jak piszcza hamulce, ale moze to inny pisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Ja mam takie piszczenie na trasach przy lekkich skrętach, na łukach drogi. Nie zawsze ale się zdarza. Zwłaszcza wtedy jak zrobię kilka mocniejszych hamowań. Mam pęknięte gumy przy tłokach i czasem się hamulce z lekka blokują. Przy skręcaniu kół powoduje to takie lekkie piszczenie. Klocki fragmentami ocierają o tarczę stad pisk, wystarczy że musnę pedał hamulca i zaraz przestaje piskać. Nie sądzę by było to coś innego. Hamulce z tyłu sobie zrobiłem, a przód na wiosnę. Mimo pękniętych uszczelek hamulce mam bardzo dobre. Libimc dobrze napisał. To jest samodzielna robota na jeden dzień. Mi tyle zajęło robienie tyłu, który jest moim zdaniem gorszy bo jest jeszcze ręczny, jeśli ktoś ma tarcze, z bębnami to nie wiem jak jest *mowa o tyle oczywiście). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nemec Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam, czasem podczas jazdy słychać pisk, wydaje mi się że z prawej strony auta z przodu jak by hamulce piszczały. Najczęściej chyba jak jeżdżę na krętych drogach których tu nie mało. Ma ktoś pojęcie co to może być? POzdrawiam w moim przypadku to byly wlasnie tloczki od hamulcy. wystarczylo wyjac, przedmuchac i jak reka odjal. Sprawdz czy kolo sie nie grzeje bardziej niz drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.