Gość tanx Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Witam jakies pol roku temu zmieniałem całe kpl sprzęgło w sunnym i wsyztko było dobrze tylko starsznie wczesnie łapało sprzęgło i z uwagi na brak czasu dopeiro wczoraj podjechałem żeby poprawili i owszem poprawili łapie teraz idealnie tylko coś się stało z drążkiem od wybierania biegów, tzn jak jest w pozycji "luz" to mozna go wychylic w lewo i prawo, i jak wychyla sie na boki to czuc jak energicznie chce wrocic do srodka, a teraz cos sie stalo ze w prawo jest opor i wraca energicznie do srodka, a w lewo jak damy praktycznie nie ma oporu, jest taki luzny starsznie jak damy mocno w lewo to wroci na polozenie srodkowe ale tak powli nie ma wyczuwalnego oporu dajac w lewo, poza tym skrzynia chodzi ebz zarzutow, ale mnie to troche niepokoi.... Ma ktoś pomysł co to może być? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 W primerkach tez sa czasmi luzy na gałce. Przy gałce biegów pod blachą z dołu jest spreżyna która lubi pękać.I trzeba coś dopasować.A Przy skrzyni też likwiduje się luzy tanim sposobem. Może coś ci to podpowie. Sprawdz pod blache tą spreżynke jeśli jest u ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tanx Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Tak to była ta sprężynka - pękła mam pytanie gdzie mogę dostać taką samą bo ona ma w środku gumę? pozdrawiam i dzięki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Poczytaj może ten temat .Może sie czegoś dowiesz,chyba że poszukasz w wyszukiwarce. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66918-p11-jak-naprawic-luzy-gaki-biegw-przy-skrzyni-20-td/page__view__findpost__p__735333__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tanx Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 zrobione w motoryzacyjnym dobralem jakaś sprezynkę i na jej koncach dalem gumowe kółeczka i styka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 I na wszystko znajdzie sie sposób. I biegi zaraz lepiej sie przełancza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.