Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Samochód gaśnie jak się dojeżdża do skrzyżowania

filipos84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od niedawna mam Sunny 1.4 LX 87 KM sedan ,benzyna, wczoraj

podczas jazdy silnik zaczął mi gasnąć ale tylko wtedy jak dojeżdżałem

do srzyżowań normalnie jeździ odpala tylko jak się zmniejsza prędkość hamuje gaśnie silnik i trzeba ponownie opdalać, wyczytałem że może to być kwestia regulacji obrotów, powiedzcie czy to można zrobić samemu i jak to zrobić,

jak znaleźć tą regulacje obrotów i czy coś innego może być przyczyną ? czy to to, słychać że ma niskie obroty tak

jakby chciał zgasnąć więc coś mi się wydaje że regulacja tych obrotów to dobry trop, co o tym myślicie?

Dodatkowo wczoraj tez zauważyłem a raczej poczułem zapach benzyny w środku auta jak się jedzie, nie wiem czy to osobny problem czy może mieć związek

Gość komorokoro

Witam

Od niedawna mam Sunny 1.4 LX 87 KM sedan ,benzyna, wczoraj

podczas jazdy silnik zaczął mi gasnąć ale tylko wtedy jak dojeżdżałem

do srzyżowań normalnie jeździ odpala tylko jak się zmniejsza prędkość hamuje gaśnie silnik i trzeba ponownie opdalać, wyczytałem że może to być kwestia regulacji obrotów, powiedzcie czy to można zrobić samemu i jak to zrobić,

jak znaleźć tą regulacje obrotów i czy coś innego może być przyczyną ? czy to to, słychać że ma niskie obroty tak

jakby chciał zgasnąć więc coś mi się wydaje że regulacja tych obrotów to dobry trop, co o tym myślicie?

Dodatkowo wczoraj tez zauważyłem a raczej poczułem zapach benzyny w środku auta jak się jedzie, nie wiem czy to osobny problem czy może mieć związek

Gaznik tam jest u ciebie ???

Jak tak to na jego plecach jest śrubka od obrotów. Warto też zobaczyć na podciśnienia.

więc z tego co widze to mam wtrysk, więc gdzie się ustawia u mnie obroty?

Aha jeszcze jedna sprawa o której nie wspomniałem, a może mieć to związek nie wiem, pokrywe tą czarną plastikową tam chyba filtr powietrza jest mam troche uszkodzoną, z jednej strony jest jakby stopiona i tym sammy nieuszczelniona dokładnie, pewnie trzeba będzie wymienić jak to niewielki koszt to wymienie może znajde na allegro

Gość komorokoro

więc z tego co widze to mam wtrysk, więc gdzie się ustawia u mnie obroty?

Prawdopodobnie nr 10 na obrazku

Co do obudowy to każde lewe powietrze ma zły wpływ na działanie silnika

post-18563-049645300 1289141228_thumb.jpg

no tak dzięki, te obroty się usatawi ale myśle że ta obudowa

też może powodować ten problem, jest uszkodozna uszczelka wypada i to wszystko nieszczelne jest,

może wiecie jaki jest koszt obudowy filtra powietrza i gdzie go kupić?

Jak jeźdze krótkie odcinki wszystko jest ok jak nieco dłużej już jak hamuje silnik zaczyna gasnąć

na allegro znalazłem tą obudowe -

http://allegro.pl/sunny-n14-1-4-1-6-16v-obudowa-filtra-powietrza-i1289105123.html

tylko czy cena nie jest zbyt wysoka jak na tą część?

coś czytałem że silnik krokowy też może powodować ten problem, jak go znaleźć?

Gość komorokoro

no ładnie sobie woła fakt ze taniej zrobić dolot samemu

co do pytań kolejnych proponuje ściągnąć manuala do sunny a jeszcze lepiej do B13/N14 w oryginale gdzie jest dużo opcji jak dochodzić do poszczególnych usterek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...