kcroot Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 No właśnie dla mnie to było ogromne zaskoczenie. Myślałam, że nie ma V6...w necie też szukałam na ten temat....w dokumentach jest napisane V6....i na klapie też jest V6. Więc sądziłam, że to jakaś wersja której w Polsce nie było. To możliwe żeby w dokumentach był błąd? masz 16V ilość zaworów, może ktoś nie dokleił cyferki "1" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomir1916 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam wszystkich. W poniedziałek jestem umówiony do mechanika. Ale dziś mnie oświeciło i dolałem oleju. Brakowało 1,75l !!!! Mój problem polega na tym, że odpalając auto i rozgrzewając je do temperatury min. 30stopni, następnie je gasząc i odpalając po kilku minutach słychać walenie w okolicach rozrządu. Dla znajomego badajac to stetoskopem walil lancuch rozrzadu. Dla mechanika przy szybkiej diagnozie na ucho koło faz zmiennych bo gdzies na boku bylo widac jak ucieka olej. I własnie... dzis dolalem ta brakujaca ilosc oleju i jakby wszystko ręką odjal. Do mechanika jestem umowiony wrecz na kompletny rozrzad, bo jak rozbebeszac to i kolo faz zmiennych i lancuch i napinacz itp itd. Teraz po tej dolewce nie wiem... skoro wszystko jest jak dla mnie niezle to nasuwa sie pytanie gdzie i kiedy i dlaczego uciekl ten olej. Od czerwca po 10.000km Castrol 10W40 wyparowal Co moge zasugerowac mojemu mechanikowi tak zeby nie wykorzystal mojej malej wiedzy o mechanice? Dodam, ze ostatnio przy energicznym ruszaniu zauwazylem, ze przez chwile zamigotala szybko kontrolka oleju. SLyszalem, ze to cos powiazane moze byc z jego czujnikiem, ale... naprawde jestem zielony w temacie, ale na tyle ile sie znam staram sie sprawdzac kazdy stuk. NIe chcialbym zostac jak my wszyscy naciagniety. Moj mechanik sprawia wrazenie kompleksowego... Prosze o jakies madre porady dot. moich wypocin Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi