muchamati2 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Witam, ostatnio zauważyłem ze moje tino duzo pali otóż zaleje 30litrów to zrobie około 340km. Przy jeździe 100km/h 70%trasa a 30% miasto. Czego to może być wina?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas28 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 HEH!!! Czego dużo pali? Wychodzi ok. 9 litrów, wiec wydaje mi sie ze chodzi o ON. Dla benzyny to normalne spalanie, dla gazu rewelacyjne hihi.W przypadku diesla gdzieś wyczytałem ze w mieście przy niskich temperaturach rzeczywiście spalanie moze dochodzić do 9, mi osobiście nigdy tyle nie spalił a mam cięzka nogę i zwężke na przepływce(raczej miasto i odległości do 5km). W twoim przypadku 70% trasa i ok 100km/h spalanie powinno wynieśc 6-7 litrów większe spalanie może świadczyć o padającej przepływce, ale to idzie w parze ze spadkiem osiągów. Jak mozesz podaj więcej szczegółów. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 No zapomniałem napisac ze dieselek. Własnie mnie to dziwi ze tak dużo bo wczesniej jeździłem do szkoły ta sama trasa i wychodziło 6,5/100 a teraz tez ta sama trasa i wychodzi co wychodzi. A nie odczuwam innych zmian zeby była mulasta czy cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Lipna ropa? Może zmień stację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 zalałem teraz na full zobaczymy jak wyjdzie na kilometrach. Jak wyjdzie huyowo, to będzie na sprzedaż zielone tino Ktoś chętny??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.