Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11] 1.6 73kw Problem z klimatronik

Gość Garfild83

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ze swoja klima,a dokladnie mowiac problem tyczy sie silniczka ktory reguluje lopatka na nawiew cieply lub zimny. Jesli chce przelaczyc na cieple lub zimne powietrze to silnik nie reaguje- wyjalem i sprawdzilem na krutko czy on dziala no i dzialal.Po ponownym podpieciu pod kostke silniczek poruszyl sie w jedna strone i koniec :unsure: Co moze byc przyczyna takiego dzilania?? :( Pomocy

Sprawdź czujnik temperatury wewnątrz kabiny czy przypadkiem nie został odpięty, Znajduje się on w obudowie zegarów.

PS w Primerze p11,144 nie ma klimatroniku, tylko jest klimatyzacja półautomatyczna

Z tego co wymacalem to taka rurka jest podczepiona do tej kratki,i ona byla odczepiona,ale ja zamontowalem i nic sie nie zmienia. Czy przy tej kratce idzie jeszcze jakis przewod? Ale dla mnie jest dziwne,ze ten silniczek przelacza lopatke na cieplo i juz nie reaguje :unsure:

Odkręć obudowę i podącz wtykę do czujnika znajdującego się w tej rurce za kratkami. Jak czujnik jest odpity to klapa zawsze będzie otwarta na max grzania.

Bo w sumie to tylko tapicerke pod kierownica odkrecilem i po omacku sprawdzilem ta rurke. A przy tej rurce tam gdzie ja sie nasadza musi byc jakis podpiety kabel?? Bo jakis kabel luzny znalazlem,ale nie wiem od czego to moze byc. Trzeba chyba cala tapicere rozkrecic zeby dojsc do tej kratki od drugiej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...