Gość killer Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam, jak w temacie, oprocz sprzegla do wymiany wiekszosc zawieszenia, olej, swiece, kable... w zwiazku z tym czy ktos zna zajebistego mechanika na terenie krk ktory moglby uczciwie te rzeczy wymienic??? i odnosnie sprzgla to jakie polecacie??? jak myslicie czy warto kupic sprzeglo z allegro za 950pln? firmy exedy... czy raczej polecacie jakies inne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Zakładaj albo Exedy albo Aisin, do tego samochodu nic innego nie wkładaj, żadne Valeo bo są made in korea, ani też LUK, o Nippartsie nie wspominając nawet Kupowanie z allegro to tylko wtedy gdy masz pewność co do sprzedającego i to też nie do końca. Ja zawsze przestrzegam przed kupowaniem takich rzeczy z allegro bo wiem też jak to się niekiedy kończy. Przedstawię pewną sytuację która już nie raz miała miejsce u Nas. Ktoś kupuje przez allegro np właśnie sprzęgło. Samochód jest na podnośniku rozebrany, zakładasz sprzęgło a tu okazuje się że jest inny rozmiar (niekiedy tak się zdarza że do tego samego modelu z tym samym silnikiem wkładano różne sprzęgła) lub też w środku pudełka jest inna firma niż miała być. Załóżmy, że żadne z tych sytuacji nie miało miejsca. Po pewnym czasie okazuje się że musimy to sprzęgło reklamować (z różnych przyczyn może mieć to miejsce - wada fabryczna lub inne). Wtedy trzeba wyjąć sprzęgło, wysłać je do sprzedającego który będzie miał dwa tygodnie na decyzję reklamacji i albo je potwierdzi albo zaprzeczy albo w najgorszym wypadku w ogóle nie będzie z nim kontaktu. Podsumowując, kupując na miejscu, we własnym mieście lub też okolicy masz większą pewność na ew. wyjście z podbramkowej sytuacji - przez internet jest wiele znaków zapytania. Mam nadzieję że pomogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość killer Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 dzięki za wyczerpująca odpowiedź, zgadzam się z Tobą w 100procentach, lecz niestety z powodów finansowych będę musiał zakupić sprzęgło w USA, wychodzi polowe taniej. Właśnie szukam kogoś kto mógłby pomóc w sprowadzeniu nowych części zza oceanu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.