Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Urwana tylna wycieraczka i bijąca kierownica.

Gość Dodek007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mój ojciec od niedawna posiada Nissana Tino 1.8 benzyna. Samochód jest w super stanie, natomiast są z nim dwa problemy. Pierwszy to taki, że ktoś w nim ułamał ramię wycieraczki. W Nissanie za ramie i pióro wołają grubo ponad 300 zł. Czy jest możliwość kupienia jakiegoś zamiennika? Jeśli tak to mniej-więcej za ile i jakiej firmy? Czy pasują może tylne wycieraczki od jakiś innych, pokrewnych samochodów?

Druga sprawa, to drganie kierownicy w momencie hamowania. Po naciśnięciu hamulca kierownica wpada w wibracje. Zostały wymienione klocki hamulcowe i wyrównane tarcze. Problem na chwilę znikł, po czym znów się pojawił.

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Piotrek

Witam!

Mój ojciec od niedawna posiada Nissana Tino 1.8 benzyna. Samochód jest w super stanie, natomiast są z nim dwa problemy. Pierwszy to taki, że ktoś w nim ułamał ramię wycieraczki. W Nissanie za ramie i pióro wołają grubo ponad 300 zł. Czy jest możliwość kupienia jakiegoś zamiennika? Jeśli tak to mniej-więcej za ile i jakiej firmy? Czy pasują może tylne wycieraczki od jakiś innych, pokrewnych samochodów?

Druga sprawa, to drganie kierownicy w momencie hamowania. Po naciśnięciu hamulca kierownica wpada w wibracje. Zostały wymienione klocki hamulcowe i wyrównane tarcze. Problem na chwilę znikł, po czym znów się pojawił.

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Piotrek

co do wycieraczki nie wiem

drgania kierownicy przy hamowaniu ------ tarcze do wymiany

tarcz hamulcowych sie nie przetacza to nic nie daje

wymień na nowe polecam ATR

U mnie też były wibracje przy chamowaniu, ale problem tkwił w czym innym. Mianowicie siadło łożysko i zjechało ciut piastę. Elementy wymieniłem i problem znikł. Aby to samo nie było u Ciebie, bo koszty duże, minimum 600zł.

sory....hamowaniu.

witam

mmiałem też uszkodzone ramie wycieraczki, dostałem je na giełdzie samochodowej za 50 zł, musi być chyba raczej oryginalne , bo kolega mechanik próbował z kilku samochodów coś podpasywać i się nie udało, widziałem także na allegro ale ceny były znacznie wyższe o ile dobrze pamiętam ok 120 zł.

Jeżeli chodzi o te drgania przy hamowaniu to sprawdzi bym także opony , czy nie ma jakiegoś guza lub wybrzuszenia.

• 2 tygodnie później...

:rolleyes2:Miałem podobny problem z biciem kierownicy. Przetoczyłem tarcze, wymieniłem klocki. Okazało się, że felgi były pokrzywione. Niestety to co robią z naszymi felgami nasi "oponiarze" często kończy sie własnie w ten sposób. Pozdrówka. :rofl:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...