Gość mariuszp1979 Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam Mam WP11 (kombi) i tylny spryskiwacz spryskuje część szyby - jak stoję z tyłu i patrzę na tylną klapę, to spryskiwany jest obszar między godziną 9 a 12 (używając zegarowego porównania), a wycieraczka robi pełny cykl - od 9 do 3. Czy spryskiwacz da się jakoś przestawić ? Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiu Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Przestawić się da, natomiast konkretnego sposobu nie podam, bo mnie przy tym nie było. Zgłoś się do jakiego zakładu specjalizującego się w wycieraczkach, powinni podołać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 a po co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Zdejmij plastikową osłonę ramienia wycieraczki , sama końcówka spryskiwacza można wyjąć ale drobne regulację przeprowadź szpilką tak samo jak się przednie reguluje .Ja mam ustawiony spryskiwacz miedzy 1 a 2 godziną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 a czy ten spryskiwacz to on się przemieszcza razem z wycieraczką i pracuje w tych godzinach co napisałeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariuszp1979 Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 No właśnie - spryskiwacz niby startuje razem z wycieraczką, ale zatrzymuje się na 12 i wraca z wycieraczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 prawde mówiąc to nie wiem jak powinien ten cały spryskiwacz wyglądać fabrycznie bo u mnie to tylko sama rurka wystawała bo komuś kiedyś się końcówka zgubiła, po kilku modyfikacjach udało mi się rozwiązać ten temat i teraz spryskiwacz działa idealnie a mianowicie spryskiwacz chodzi razem z wycieraczką i płyn jest rozpryskiwany po całej szybie równomiernie a nie punktowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary7 Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 W moim kombiaczku spryskiwacz "od zawsze" pryska punktowo na godzinę 12 A żeby pryskał równo ze startem wycieraczki to blisko silniczka na wężyku jest taki zaworek który nie pozwala płynowi wracać z powrotem do zbiorniczka. Takie zaworki widziałem w POLMOZBYCIE za 10zł/sztuka. Dodam że u mnie cały mechanizm wycieraczki wyglądają na oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 skoro pryska na 12 to u kolegi mariuszp1979 tak jak i u mnie kiedyś pewnie ukręciła się rurka mosiężna w osi wycieraczki, mi też się ukręciła ale troche z mojej winy bo wpychałem w nią dysze od VW i się rozszeżyła i zatarła w ośce. Ukręciła mi się w połowie długości, rozebrałem cały mechanizm uszczelniłem oringami i teraz spryskiwacz mi chodzi razem z wycieraczką a przedtem stał na 12ej , ale musze powiedzieć że lepszy efekt jest jak psika na całą szybe niż punktowo. link do mojej operacji http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/31991-p11wp11-spryskiwacz-tylnej-szyby/page__st__20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.