Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

QQ 2010r. 2.0 benzyna (mr20de) jaka regulacja zaworów?

sethh1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie - czy ktoś ma sprawdzone dane, jaka jest regulacja zaworów w mr20de ?

Cały czas myślałem, że luzy są ustawiane hydraulicznie, ale teraz nie jestem pewien...

Będę wdzięczny za info

pozdrawiam

Witam

Jak w temacie - czy ktoś ma sprawdzone dane, jaka jest regulacja zaworów w mr20de ?

Cały czas myślałem, że luzy są ustawiane hydraulicznie, ale teraz nie jestem pewien...

Będę wdzięczny za info

pozdrawiam

w instrukcji obsługi jest zalecana regulacja zaworów w silnikach benzynowych w QQ dopiero wówczas kiedy zaczynają hałasować

nie ma wskazanych konkretnych przebiegów takich regulacji bo to jest zależne od wielu czynników

( np. warunki i styl jazdy itp... )

nadal w niektórych silnikach japońskich producentów ( np Toyota, Mazda no i Nissan ) luzy zaworowe reguluje się ręcznie

( czy wracamy do czasów polonezów i dużych fiatów :D )

jedyny plus to jest to, że takie regulacje wykonuje się teraz bardzo rzadko np. co druga, trzecia i więcej wymiana oleju...

w zależności od warunków i stylu jazdy...

oraz to, że samoregulatory czasami też szwankują, szczególnie po zastosowaniu nieodpowiedniego oleju silnikowego...

Witam

Będę wdzięczny za info

pozdrawiam

czesc,

czyzby czekala Cie regulacja zaworow?. jesli tak to jakie masz tego objawy?

Pytam bo od jakiegos czasu po odpaleniu silnika po jakis 2min zaczyna delikatnie cos stukac...i stuka przez kolejne 2-3min i pozniej ciiisza.

Any ideas?

pzdr,

Lukasz

Instrukcja mówi tyle co nic - przy głośnej pracy - skontrolować - nie oznacza to, że są regulowane ręcznie (przynajmniej wg mnie byłoby napisane "przeprowadzić regulację");

Zastanawiam się nad LPG i sprawdzam wszystkie procedury i przeszkody (regulacja hydrauliczna ułatwia serwisowanie)

pozdrawiam

• 7 lat później...

ma ktoś instrukcję jak trzeba luzy  w qashqai 2.0 regulować?

Tu znajdziesz chyba wszystko co Cie interesuje

https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.engine-specs.net/nissan/mr20de-m4r.html&prev=search

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...