sethh1 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam Jak w temacie - czy ktoś ma sprawdzone dane, jaka jest regulacja zaworów w mr20de ? Cały czas myślałem, że luzy są ustawiane hydraulicznie, ale teraz nie jestem pewien... Będę wdzięczny za info pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam Jak w temacie - czy ktoś ma sprawdzone dane, jaka jest regulacja zaworów w mr20de ? Cały czas myślałem, że luzy są ustawiane hydraulicznie, ale teraz nie jestem pewien... Będę wdzięczny za info pozdrawiam w instrukcji obsługi jest zalecana regulacja zaworów w silnikach benzynowych w QQ dopiero wówczas kiedy zaczynają hałasować nie ma wskazanych konkretnych przebiegów takich regulacji bo to jest zależne od wielu czynników ( np. warunki i styl jazdy itp... ) nadal w niektórych silnikach japońskich producentów ( np Toyota, Mazda no i Nissan ) luzy zaworowe reguluje się ręcznie ( czy wracamy do czasów polonezów i dużych fiatów ) jedyny plus to jest to, że takie regulacje wykonuje się teraz bardzo rzadko np. co druga, trzecia i więcej wymiana oleju... w zależności od warunków i stylu jazdy... oraz to, że samoregulatory czasami też szwankują, szczególnie po zastosowaniu nieodpowiedniego oleju silnikowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahdov Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam Jak w temacie - czy ktoś ma sprawdzone dane, jaka jest regulacja zaworów w mr20de ? Cały czas myślałem, że luzy są ustawiane hydraulicznie, ale teraz nie jestem pewien... Będę wdzięczny za info pozdrawiam czesc, czyzby czekala Cie regulacja zaworow?. jesli tak to jakie masz tego objawy? Pytam bo od jakiegos czasu po odpaleniu silnika po jakis 2min zaczyna delikatnie cos stukac...i stuka przez kolejne 2-3min i pozniej ciiisza. Any ideas? pzdr, Lukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sethh1 Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Instrukcja mówi tyle co nic - przy głośnej pracy - skontrolować - nie oznacza to, że są regulowane ręcznie (przynajmniej wg mnie byłoby napisane "przeprowadzić regulację"); Zastanawiam się nad LPG i sprawdzam wszystkie procedury i przeszkody (regulacja hydrauliczna ułatwia serwisowanie) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekj24 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 ma ktoś instrukcję jak trzeba luzy w qashqai 2.0 regulować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 ma ktoś instrukcję jak trzeba luzy w qashqai 2.0 regulować? Tu znajdziesz chyba wszystko co Cie interesuje https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.engine-specs.net/nissan/mr20de-m4r.html&prev=search Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.