cybul009 Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Primera 1.6 16v + gas autronic ac 700 Obroty faluja tylko na zimnym silniku gdy jest na benzynie w przedziale 900-1200 po osiągnieciu maxymalnej temperatury 90*C obroty spadaja do 750 i sie utrzymują. Na gazie nie ma zadnych problemów. Przepustnica i krokowiec czyszczony. Co to może być ?? jakiś czujnik temperatury czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 a ile przejechane na instalce??czytaj reduktorze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 a ile przejechane na instalce??czytaj reduktorze?? Zakreciłem butle gazową i poczekałęm az zejdzie gaz z przewodów. Obajwy dalej takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 czyli trzeba sprawdzić przepływkę i lambadę, przy tej instalacji nei biora udzuiału w spalaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 czyli trzeba sprawdzić przepływkę i lambadę, przy tej instalacji nei biora udzuiału w spalaniu ok w jaki sposób sprawdze lambde i przpłyke ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 w lambadę wpinasz miernik i patrzysz czy faluje, (czarny przewód od lambady, reszta to grzałki), ma falować, a jak to opis w przyklejonym temacie w dziale primera przepływka, też trzeba pomierzyć, wartości na teraz nie znajdę za dużo beer, poszukaj na forum pewnie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 w lambadę wpinasz miernik i patrzysz czy faluje, (czarny przewód od lambady, reszta to grzałki), ma falować, a jak to opis w przyklejonym temacie w dziale primera przepływka, też trzeba pomierzyć, wartości na teraz nie znajdę za dużo beer, poszukaj na forum pewnie było Czyli czerony przewód od miernika do czrnego na lambdzie a czarny przewyd z miernika do obojetnie ktorego z resty przewodów lambdy? I ktore przewody w przepływce ? na jaką wartość ustawić miernik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Czyli czerony przewód od miernika do czrnego na lambdzie a czarny przewyd z miernika do obojetnie ktorego z resty przewodów lambdy? I ktore przewody w przepływce ? na jaką wartość ustawić miernik? hmmmm, chyba lepiej pojedź do elektryka to Ci sprawdzi. czerwony do sygnału, czarny do masy, białe w sondzie są od grzałki, wartości pisałem , że nie pamietam trzeba poszukać bo za dużo beer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 dobra to pojade do elektryka wartości mam w książce przypomniałem sobie o niej. Potem napisze co i jak. Mierzyłem sam Miernikiem uniwersalnym. Sprawdzałem czarny przewód na sondzie, miernik wskazałem mi 0,79-0,84 na rozgrzanym silniku przy 2000obr/min. Przepływomierz- miernik wskazał 1,79-1,84 na biegu jałowym dobra to pojade do elektryka wartości mam w książce przypomniałem sobie o niej. Potem napisze co i jak. Mierzyłem sam Miernikiem uniwersalnym. Sprawdzałem czarny przewód na sondzie, miernik wskazałem mi 0,79-0,84 na rozgrzanym silniku przy 2000obr/min. Przepływomierz- miernik wskazał 1,79-1,84 na biegu jałowym Po wymianie przewodów wysokiego napięcia falowanie ustało, wymieniłem odrazu świece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.