Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Wkladka zamka drzwi pasazera

Gość Noctoorn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem ze potrzebuje wkladke prawych drzwi. Bylbym wdzieczny za wskazanie mi miejsca gdzie mozna takie cos nabyc albo jeszcze lepiej osoby ktora takimi czesciami handluje.

Jeszcze czy prawda jest ze pasuja tez wkladki od Nissana Sunny??

Chcialem napisac w odpowiednim dziale ale nie mam napisanych 10postow a nie widze potrzeby smiecenia na forum zeby sobie ta ilosc nabic.

Co do kwestii naprawy, smarowania itd to odpada bo do auta ojca sie wlamali i wyciagneli wkladke srobokretem od zewnatrz.

Prosze o wyrozumialosc i bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

będąc przy temacie wkładek to ja mam problem ze swoim zamkiem w almerce. Z dnia na dzień wyszła opcja ze ciezko jest zamknac i otworzyc zamek. Cos go blokuje. I tylko w tych drzwiach. Od strony pasażera problemu nie ma i w stacyjce też nie. Co mogę z tym zrobić zeby to zrobić ??

powiem tak, jakis czas temu ktos chcial sie połasić na radio warte 20 zł w mojej almie:) , schodze rano a tu zamiast zamka dziura :blink: , noi trza bylo kupic wkładke, oczywiscie juz innym kluczykiem bo wymieniac tez w statyjce i wszedzie to juz koszkta, centralny dziala normalnie, a zamek kupilem od jakiegos goscia na allegro co mial jakas rozbita alme na czesci za 50 zł , do aso jak dzwonilem to pamietak ze cos kolo 250 albo i wiecej.. :lol: , wiec mysle ze jakis szrocik albo pogrzeb na allegro i podzwon do gosci...

pzdr

no ale ja wolał bym wszystkich nie wymieniać :( bo reszta działa :) co prawda też juz nie tak super ale nadal da sie otworzyć bez wiekszych problemów tak jak ten od kierowcy. Czy to może być wina kluczyka ?? tylko ze ja mam imo w kluczyku i dorobienie takiego jest drogie ;/

hmm , moze przesmaruj wd40 co pewnie juz i tak robiles:), wykrecenie bebenka za duzo nie da bo i tak tam nic nie zobaczysz w sumie(zabudowane całe). Pewnie sie juz wyrobil , te zameczki tak maja moj od strony pasazera tez tak bez oporow nie chodzi(alma 96 rok) , a ten co wymienilem od strony kierowcy chodzi elegancko , chyba z jakiejs nowszej jest,tez mam imo , nosze poprostu dwa kluczyki teraz i po problemie:)

Pewnej mglistej nocy do mojej almerki też się włamywali po radio (bezskutecznie na szczęście), no i rzecz jasna wkładka do wymiany. Naprawiłem w firmie, którą polecam Auto-kluczyk z al.Wilanowskiej w Wawie. Pan dopasował bębenek używany, tak więc mam tylko jeden kluczyk i spokój. Zapłaciłem za naprawę chyba coś ze 150 PLN.

mi kluczyk chodził dobrze a to ze zaczął się ciąć to tak z dnia na dzień :( wlałem tam trochę oleju ale nie wiele pomogło :( a opcja dobrania bębenka była by chyba najlepsza ale nie wiem czy u mnie to zrobią a do warszawy mam 120km i nie koniecznie czas jechać :( Najwyżej będę szukał kompletu do almery i wymienię wszystko :(

• 4 tygodnie później...
Gość slawek217

Siemka ! Mam podobny problem , teoretycznie wszystko dziala ale jak chce zamknac auto z pilota to latam nim po calym aucie i wydaje mi sie ze ten czujnik za kazdym razem jest w innym miejscu na dodatek zamek mi sie rozlatal i musze go wymienic . Mial juz ktos z Was takie problemy ?? Czy wkladka zamka od p 10 bedzie pasowac do p 11 ??

• 4 lata później...

Witam, odświeżę trochę temat. Almera Hatchback 3D N15 97r. centralny zamek. Któregoś dnia chciałem otworzyć bagażnik kluczykiem, lecz na próbie się skończyło, zamek stoi, po wyjęciu zamka z klapy, rozebraniu go na czynniki pierwsze okazało się że sprężynka od klapki która ogranicza dostawanie się syfu do wewnątrz zerdzewiała i się rozsypała. Potrzebuję "frontu " wkładki zamka, znalazłem na serwisie aukcyjnym wkładkę drzwi P + L z kluczykiem, chciałbym z jednej zaadaptować front do mojej starej a drugą wstawić do prawych drzwi (próba włamania do samochodu, wkładka zniszczona) i przerobić zapadki do kluczyka oryginalnego. Chciałbym zapytać czy już ktoś kupował nowe wkładki do Almery? http://allegro.pl/wkladki-zamka-zamek-zamki-drzwi-nissan-micra-sunny-i5042423329.html http://allegro.pl/nissan-almera-n15-95-zamek-zamki-wkladka-kluczyk-i5049997120.html

Oprócz ceny ja nie widzę żadnych różnic, będzie pasowała z Primery, Micry? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...