liser91 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Co może być przyczyną tego, że autem jest ciężko ruszyć tak, żeby przy puszczaniu sprzęgła nie szarpało? Podobnie jest przy zmianie biegów, lecz wtedy to szarpanie jest delikatniejsze. Od razu mówię, że raczej jeździć umiem, bo w innych autach z manualem nie szarpie mi nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Co może być przyczyną tego, że autem jest ciężko ruszyć tak, żeby przy puszczaniu sprzęgła nie szarpało? Podobnie jest przy zmianie biegów, lecz wtedy to szarpanie jest delikatniejsze. Od razu mówię, że raczej jeździć umiem, bo w innych autach z manualem nie szarpie mi nic może docisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liser91 Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 No właśnie nie wiem, gdzieś słyszałem, że za coś takiego odpowiada łącznik elastyczny, a może po prostu sprzęgło się kończy? Może ktoś z was przerabiał już ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 W docisku jest "słoneczko" które może już się wyrobiło i zbyt gwałtownie dociska tarcze sprzęgła stąd też nie jest w stanie płynnie przekazać momentu obrotowego podaj jaki masz przebieg i czy tylko szarpie czy tez ślizga się trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liser91 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 174k, nie ślizga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.