Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przerywanie na gazie

Gość razor33
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Instalacja STAG II a przejechane to j aniewiem ile jest na gazie kupiłem bryke 3 miechy temu , ale dodam ze jak kupiłem to chodziło super na gaziku a dzieje sie tak od paru dni i strzela mi jak ujem gaz i odrazu dam pełny gaz to pierdzielnie . a do wtrysków to on niema nic wspulnego chyba bo to jest nie sekwencja , wtryski sa dobre bo na benzynie chodzi normalnie a i chciałem sie zapytac dlaczego na benzynie dopiero nabiera mocy i zbiera sie jak przekroczy 3 tys obr.

możesz mieć już walnięty przepływomierz pod tych strzałów

sprawdź reduktor bo może już klęka

a o wtryski, to chodziło LPG, możesz się pokusić o założenie sekwencji, pieczątkę w DR masz

przepływka działą na 100 % nic sie niestało z nia jak zapale rano jak jest zimny to słychac jak przpływka sie załancza , a po drugie niebendze zakłądał sekwencji do starego grata zaduzo inwestował w niego niebende wtryski napweno sa dobre jak były by zjebane to by na benzynie głupiał a na benzynie chodzi jak zegarek szwajcarski a po trzecie da cos i czy pasuje przepywka od p10 gt bo ja mam ta wersje 125 konna .

1. przepływka działą na 100 % nic sie niestało z nia jak zapale rano jak jest zimny to słychac jak przpływka sie załancza ,

2. a po drugie niebendze zakłądał sekwencji do starego grata zaduzo inwestował w niego niebende

3. wtryski napweno sa dobre jak były by zjebane to by na benzynie głupiał a na benzynie chodzi jak zegarek szwajcarski a po trzecie da cos i czy pasuje przepywka od p10 gt bo ja mam ta wersje 125 konna .

ad1. a co słychać bo jakoś nie kojarzę aby coś takiego miało miejsce, przepływka waży powietrze i podaje sygnał na ECU i nic tam nie przeskakuje i się nie załącza

ad2. to tylko była propozycja a nie warunek konieczny

ad3. gdzie napisałem sprawdzić wtryski PB ??? chodziło o wtryski LPG ale to Ciebie nie dotyczy bo później dopisałeś jaką masz instalacje, przepływka ma numer który musi się zgadzać, a przełożenie od innego bo jest mocniejszy nic nie da

wiec jak i poczym zauwazyc ze przepływka jest uszkodzona ?? Wiem ze te dwa druciki co sa w przepływce sa na swoim miejscu tak jak powinno byc , a co moze sie zdiac jak bendzie uszkodzona traci moc czy co ?? a co do wtrysków to nie ty to napisałes tylko jakis pawe r i to było napisane ogólnie , a niepowinno uszkodzic przepływki i drucików bo mam przed przepływka taka blaszke cos jak by dla bezpieczenstwa tych włąsnie drucików przed wystrzałęm . Wiec niewarto zakładac przepływki od p10 gt .

przepływkę trzeba pomierzyć miernikiem, a te bezpieczniki strzału nie zabezpieczają wszystkiego, w przyklejonych masz co i jak trzeba zrobić,

u mnie pierdziała i dąło się jeździć ale kiwał na obrotach nie miał mocy tak jak powinien, co innego odpiąć przepływkę i próbować jechać a co innego jak zaczyna tracić wartości

umnie z obrotami jest wszystko wporzatku fajnie chodzi na wolnych obrotach na gazie jak i na benzynie niema zadnych problemów czyli wszystko jest w najlepszym porzadku , wczesniej miałem toledo i skakały mi obroty silnika ale tam miałem walnieta sąde wiec ja odpiełem całkiem i obroty sie ustabilizowały , tutaj sąda jest wporzadku i przepływka tez mam nadzieje . no a co do przerywania i szarpania na gazie to wymienie filterek gazu moze to pomoze a jesli nie to reduktor tak jak pisałes .

wymieniłem swiece i wszystko jest tak jak w zegarku szwajcarskim . :rolleyes:

Edytowane przez razor33