Gość dałkos Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 witam, jestem nowym członkiem na tej stronie mam pytanie odnośnie lpg chce założyć do swojej primery 1.6 106 koni ma przejechane 230tys. jak zalożyłem do tempry 1.6 8v w mieście spalał 8l pb to nie dośc ze palił 13l lpg w mieście to z silnika zaczoł sie lać olej z każdej strony nie jeździl na benzynie dławil sie . Stąd moje pytanie chce do nissana założyć sekwencje brc w wawie energy gaz (wszyscy ich chwalą) ale czy mój silnik to wytrzyma? i jakie by było spalanie bo widze ze tu piszą ludzie ze ich spalanie to wynosi od 12-14L Lpg przy silniku 1.6 w mieście przeciesz to jest dużo jak na taki silnik i sie nie oplaca bo mi teraz pali 8l pb. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 musisz przekalkulować i będziesz wiedział, są w necie kalkulatory opłacalności gazu, nikt ni e wie ile jeździsz i tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dałkos Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 no tak dino to to ja wiem ale mi chodzi ale mi chodzi oto czy jak bedzie instalacja dobrze założona to czy mi to bedzie paiło 14 czy 12 bo to jest różnica. bo jak mam zaoszczedzc 8 zł na 100 km to ja mam to glęboko gdzies. wiec sie pytam czy ktoś założył instalacje brc do takiego silnika i ile mu to spala. no i czy ten silnik wytrzyma bo juz ma przejechane 230tys:) pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Te silniki sa raczej strworzone do gazu. I sekwencje sa bardziej polecane. Może jak dobrze założone i wyregulowane to powinno byc ok wszystko.Zależy jak jezdzisz i styl jazdy.I czy dużo km robisz rocznie. A jeśli ktos dba i wymienia wszystko na czas to tylko jezdzic!!! A wiadomo że jak sie kupuje auta to wiekszosc raczej ma tzn 1 z przodu na liczniku,a czasmi sie zdarza ze 220 kkm albo wiecej. A faktyczny stan może byc ponad 300kkm na liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dałkos Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 a ile to faktycznie tego gazu spala jak jest wszystko ok? bo tu widze ze rozbieżność sie waha pomiedzy 10litrów w mieście gazu a 14 więc musze sie chyba głeboko zastanowic ja jeżdze po dziadkowemu mozna tak powiedziec. ogólnie mi spala benzyny 9 litrówm w mięscie to moze ktos wie ile możec palic gazu jak sie go przerobi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelrudnicki Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 u mnie w almerze n16 silnik 1,5 16v spalanie w miescie ok 11-12 litrow gazu.. zależne od stylu jazdy, trasa ok 8-9 litrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Miałem kiedys może koreanczyka ale silnik japonski moze składak japonczyka 1.8 benz gaz. bo duży bo clarusa kombi. I palił mi niecale 12l w miescie i nawet niecale 9 w trasie przy spokojnej jezdzie. A silnik raczej za mały na ta bude. To jezdzłem w miare normalnie. Już nie jedni pisali że duza pali a jezdzili na dziadka. Te silniki raczej potrzebuja obrotów ja zmienialem biegi przy 3 tys obrotow. A do tego silnika niech sie wypowiedz posiadacze 1.6 nismo z gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dałkos Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 paweł r a jaką masz instalacje w almerce? sekwencje brc? i ile ci pali lub palił benzyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 U mnie sekwencja Stag300 + Zavoli + Matrix HD344 na dyszach 2,3mm. Spalanie w mieście około 11l, trasa około 8l. Minimum co uzyskałem w trasie przy spokojnej jeździe to 7,5l, a jak zasuwałem po autostradzie to i 10l spalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Najważniejsze jest to kto będzie Ci zakładał gaz, byś nie przejechał się tak jak ja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dałkos Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 chce załozyć u siebie w wawie w firmie energy gaz z tego ci było na innych forach to mówili ze sie znają i na tvn turbo też byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelrudnicki Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 sekwencja kme diego g3 + wtryskiwacze MagicJet + reduktor kme silver. Spalanie benzyny w miescie ok 10 litrow , w trasie 6,5-7 litrow. Gazownik który zakładał mi instalacje to moj kumpel tak wiec montaż i regulacja super!! Zero problemow , leje lpg i jezdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skoczekx Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 również mam sekwencję kme diego,wtryskiwacze MagicJet, reduktor kme silver. Spalanie benzyny w miescie ok 12 litrow w trasie 10 litrów. moje Dino nie odczuwa zmiany pb/gaz-ja też czasami zapominam, że jeżdżę na gazie. ja przy takim przebiegu raczej odradziłbym Ci zakładanie gazu-zresztą zadzwoń do tego serwisu i sam się spytaj jak oni to widzą. tym bardziej, że oczekujesz niskiego spalania, a to może dać efekt krótszego żywota tego silnika. jest prosta zasada - spalanie gazu powinno być około 30% wyższe niż na benzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 . moje Dino nie odczuwa zmiany pb/gaz-ja też czasami zapominam, że jeżdżę na gazie. chyba miało być Tino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skoczekx Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 moje Tino to Dino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 a no to zmienia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 tylko sie nie bój że zabijesz silnik gazem bo jak padnie to tak samo będzie czy byś jeżdził na PB czy LPG no chyba że przepalisz głwice jak będziesz totalnie żle działająca sonda i totalnie do d...instalacja po spłaceniu się instalacji szybko zarobisz na nowszy silnik do autka ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi