Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

opory w toczeniu sie auta podczas manewrow parkowania

ROGOS

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie moze mi pomozecie mam problemy w terrano II przy tylnym napedzie zadnych problemow nie ma w omencie kiedy zalacze przedni i jade prosto to oki ale jak skrece w prawo lub w lewo na maxa to auto zachowuje sie tak jak bym wcisnal przedni hamulec i probowal ruszyc ma ogromne opory w toczeniu sie przy skreconych kolach mam wrazenie jakby mialo sie zaraz cos ukrecic. sprzegielka zalaczaja wszystko dobrze bo sprawdzalem. sprobujcie mi cos doradzic co z tym moze byc idzie zima a jak wiecie trrano ma lekka dupe wiec napewno klapa stoje pozdro

witajcie moze mi pomozecie mam problemy w terrano II przy tylnym napedzie zadnych problemow nie ma w omencie kiedy zalacze przedni i jade prosto to oki ale jak skrece w prawo lub w lewo na maxa to auto zachowuje sie tak jak bym wcisnal przedni hamulec i probowal ruszyc ma ogromne opory w toczeniu sie przy skreconych kolach mam wrazenie jakby mialo sie zaraz cos ukrecic. sprzegielka zalaczaja wszystko dobrze bo sprawdzalem. sprobujcie mi cos doradzic co z tym moze byc idzie zima a jak wiecie trrano ma lekka dupe wiec napewno klapa stoje pozdro

Witam.

Jak będziesz dalej jeździł z zapiętym przodem po asfalcie to Twój tyranek nie dotrzyma zimy :). Zapamiętaj... 4x4 zapinaj tylko poza asfaltem!!! Przód jest zapinany na sztywno. A z resztą... było to wałkowane na forum.

Pozdrawiam

Marcin

dzieki Marcin moze i bylo na forum jak widzisz jestem nowy . wczesniej bylo zalaczona na asfalcie, tylko zauwazylem ze w terenie tez ma opory hmm no moze mniejsze no ale jesli pada jest mokra nawierzchnia to tymbardziej zalacza sie 4x4 tak?

• 3 tygodnie później...

napęd 4x4 zapinasz tylko na śniegu/błocie/lodzie/łące/trawie. Na asfalcie/betonie/kostce jeździsz 4x2, chyba że jest śnieg.

napęd 4x4 zapinasz tylko na śniegu/błocie/lodzie/łące/trawie. Na asfalcie/betonie/kostce jeździsz 4x2, chyba że jest śnieg.

Osobiście myślę, że przy dużych opadach i mokrym asfalcie można jeździć 4x4. Jest ślisko szczególnie jak ktoś jeździ na AT czy bardziej terenowym bieżniku więc są spełnione warunki czyli uślizg koła

dzieki !!!!!! clubowicze :rolleyes:teraz jak spadl snieg to nie ma oporow duzych jakis jest ale mysle ze to norma pozdrawiam i milego smigania tyrankami

Osobiście myślę, że przy dużych opadach i mokrym asfalcie można jeździć 4x4. Jest ślisko szczególnie jak ktoś jeździ na AT czy bardziej terenowym bieżniku więc są spełnione warunki czyli uślizg koła

Witam,

Dodam tylko tyle, że można się w zakręt nie zmieścić. Moim zdaniem 4x4 jak na asfalcie to tylko po śniegu, lub lodzie.

Pozdrawiam

Piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...