Gość waldemas1 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Jak w temacie pod dociążeniem auto na dziurach dobija prawe przednie koło .Czy to amorki siadają czy coś innego .Tylko jak wpadnie koło w dziurę to słychać jak dobija .autko n15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Może sprężyna pękła.Albo amor zywotnosc stracił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Jakieś numery amorków na przód ,nikt mi nie odpowiedział napytanie w innym miejscu.Tak na wszelki wypadek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Jedź na trzepak, bo przyczyn może być wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pustelnik Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 zanim zaczniesz cos wymieniac to niech ci sprawdzą gumę na wahaczu. U mnie tak napierdzielało ze byłem skłonny w amory inwestować z miejsca a sie okazało ze to była guma na wahaczu. I zaraz jak ręką odjął po problemie. Tak ze sprawdz poza amorami i sprężynami czy masz te gumy jeszcze całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Dobra pojadę zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 19ak82 Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 W ramach uzupełnienia odpowiedzi Pustelnika dodam, że należy zwrócić jeszcze uwagę na sworzeń wahacza dolnego. Miałem podobne objawy u siebie pojechałem na trzepaczkę - okazało się że amory są jak nowe (po 70%) natomiast jak stwierdził diagnosta tuleje wahacza dolnego są do wymiany i sworzeń prawie wypada. 2 tygodnie temu wymieniłem ww. elementy i jak rękom odjął wszelkie stuki zamilkły - koszt części (2x tuleja mała, 2x duża i sworzeń) 120zł - ceny hurtowe, robocizna 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pustelnik Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 ja kupiłem kompletne wahacze OYODO po 200zł szt i wymieniłem sam do tego od razu osłony na amorki nowe załozyłem i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) Pojechałem do machaniora obejrzał i opinia amorki się kończą ale stuki to że dobija bo odboje szlak trafił, ale to może na razie poczekać jak będę jeździł delikatnie (brak tyle kasy na raz) ale zauważył wyciek na wale (uszczelniacz puścił pryska na koło pasowe).No i teraz problem wyboru INDEKS: EL151500 NAZWA: Uszczelniacz wału korbowego OPIS: Uszczelniacz wału korbowego NISSAN ALMERA 1.4, 1.6, 2.0D, mot.CA18,CD17, CA20E / 95-00 PRODUCENT: ELRING W MAGAZYNIE: >9 Dodatkowe informacje katalogowe: Szerokość [mm] - 11 Rodzaj uszczelnienia promieniowego wału - AS Ochrona przeciwpyłowa - z uszczelką wargową przeciwpyłową Rodzaj gwintu - Gwint lewoskrętny średnica zewnętrzna [mm] - 104 Materiał - MVQ (silikon-kauczuk) Średnica wewnętrzna [mm] - 84 Rodzaj uszczelnienia promieniowego wału - AS Takie cóś znalazłem (zamówiłem w inter cars )ale czy na pewno dobre parametry ? Z tego co poszukałem to chyba powinno być wymiary 40x52x7 Bedę musiał anulowac zamówienie i szukać innego uszczelniacza.Cholerka,..... Edytowane 18 Listopada 2010 przez waldemas1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur_NH Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 waldemas1 --- I jak z tym simeringiem ?? bo ja tez wymieniam i zastanawiam sie czy ten o wymiarach 84x104x11 jest dobry.. W tym sklepie jest o połowę tańszy i wymiary identycznie jak oferta w intercarsie.! http://www.czesci.4cars.pl/samochodowe/NISSAN,ALMERA,ALMERA_II_Hatchback_N16,2003,3460,Silnik,Glowica,Pierscienie_uszczelniajace,0.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 (edytowane) waldemas1 --- I jak z tym simeringiem ?? bo ja tez wymieniam i zastanawiam sie czy ten o wymiarach 84x104x11 jest dobry.. W tym sklepie jest o połowę tańszy i wymiary identycznie jak oferta w intercarsie.! http://www.czesci.4cars.pl/samochodowe/NISSAN,ALMERA,ALMERA_II_Hatchback_N16,2003,3460,Silnik,Glowica,Pierscienie_uszczelniajace,0.php 84x104x11 pasuje do n15 ale, ..... z tyłu od strony skrzyni ten mniejszy 40x52x7 to pasuje od strony przodu koła pasowego Edytowane 1 Grudnia 2010 przez waldemas1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi