darekjw77 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 witam' mam problem , nie mogę usunąć plamy przebarwienia na dachu samochodu po antenie cb, kolor lakieru to srebrny a plama jest żółta.próbowałem paru środków ale nic nie pomaga, może ktoś wie co trzeba zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IvanH Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Napisz czego konkretnie próbowałeś. Będzie zdecydowanie odpowiedzieć. Zacząłbym od pełnej korekty np. tym : Poorboys albo raczej od razu tym Ultimate Compound chyba, że jest tak kiepsko że trzeba wjechać papierem ściernym, a to co wyżej to tylko wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony212 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 (edytowane) http://www.autokosmetyki.pl/carplan_tcut_original_regenerator_lakierow_niemetalicznych,p782.html?sid=c9f27da272d72fcc3a0231a0f7027c0d Z powierzchni lakieru usuwałem już tym farbę olejną,żywicę,obcy lakier itp itd. Edytowane 14 Listopada 2010 przez Tony212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekjw77 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 używałem pasty K2 , coś podobnego do tempo, pasty lekko ściernej M3 i chyba tyle, nic nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 jeśli ręcznie to nie poradzisz trzeba uzyć polerki jeśli sama pasta + polerka nie pomoże to niestety musisz użyć papieru wodnego 2500 lub 3000 i potem polerką z pastą np 3M ten produkt jest stosowany w lakiernictwie jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Napewno papier wodny o bardzo dronej gradacji napewno pomoże. I trzeba pewnie spolerowac polerka. A to już raczej najlepiej do warsztatu podjechać i niech spolerują. Fakt że bedzie to troche może kosztowac i dach sie bedzie różnił od innych elementów. To może zdecyudujesz sie na polerke całego auta i mleczkowanie. Są rózne pasty do polerki maszynowej tak jak 3M sa dobre to stosuja jeszcze paste G3 srednio ziarnistą. Jeszt jeszcze G10 drobno siarnista jak mleczko. A woskowanie to chyba Formuła1 krem carnuba. Zreszta jest temat o polerowniu aut. na forum i inne fora kto co woli i na co kogo stac:whistle: . Najlepiej podjechac do lakiernika i zasiegnac rady.A jeszcze lepiej do jakiegos kolegi co sie zna bo w warsztacie to mogą naciagnąć na kase .A kolegi rada może być równie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 hej. Jeśli lakier jest żółty zamiast przeźroczysty to prawdopodobnie zaszła reakcja chemiczna w kontakcie z podkładką anteny. Nie chcę Cię martwić, ale trzeba będzie zeszlifować papierem wodnym tak jak piszą koledzy. Może nawet do bazy i nałożyć nową warstwę lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 No to by były wieksze koszty malowania elementu. To tak jak z odchodami ptaków najlepiej je usunac ,zmyc woda żeby nie zaschły bo na lakierze sie zrobi bardzo brzydko.i lepiej dmuchac na zimno z ta kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 tak czy siak jest większa lub mniejsza kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GumiśNS Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) Witam polecam tą strone http://forum.kosmetykaaut.pl/ wydaje mi się ze na tej stronie jest wszystko o ochronie lakieru oraz co jak i czym czyscic. pozdrawiam. Edytowane 24 Listopada 2010 przez GumiśNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi