Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16]Piszczy przy skręcie kołami

Gość Konstruktor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Konstruktor

Witam,

Po zmianie kół podczas skręcania na ostrym zakręcie czy np. podczas manewrowania na parkingu gdzie koła się mocno skręca słychać jakieś piski cóż to za dziadostwo??

To teraz gorsza wiadomość, jeśli płynu jest ok to może ci się kończyć pompa wspomagania, jeśli niedługo dojdą chwilowe zaniki wspomagania no to lipa. Z drugiej strony pompa zawsze chodzi głośniej - mocno piszczy przy maksymalnym skręcie kół. U mnie po padnięciu i naprawie pompy piszczy teraz cały czas cichutko, ale wspomaganie działa jak trzeba.

Póki nie przerywa wspomaganie to się nie przejmuj, ja pisze w odniesieniu do mojej 1.5DCI nie wiem jak to się ma do innych pompek. U mnie padły szczotki, dałem znajomemu do "regeneracji" skasował mnie 150 zl i wspomaganie działa jak ta lala ;) Cichutko piszczeć może to jeszcze nie tragedia, gdzieś czytałem jeszcze że może płyn ze starości stracić swoje właściwości i dlatego piszczy. Dopóki nie zaczniesz tracić wspomagania w trakcie jazdy to sie nie przejmuj tak strasznie.

ja też miałem na letnich podobną sytuację, przy skręcaniu i dużej sile odśrodkowej słychać popiskiwanie. Zamieniłem koła tył na przód i było ok. Problem występował tylko przy skręcaniu i dość dużej sile odśrodkowej więc nie wiem czy to samo jest tutaj, ale można sprawdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...