Gość Crush Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 dzisiaj rano cos sie stało nie tak jak powinno , po dopaleniu usłyszałem dziwny dzwiek pracy silnika.Po dodaniu lekkio gazu silnik pracuje jak V8 5.0L , dziwny szum jakby turbina , jak by powietrze przechodziło , stare BMW tak chodza - cos jak czołg ,samochód jedzie oki , kopa ma jak miał , ale nie mam pojecia co to jest , obawiam sie zeby nie było to cos powaznego , jesli ktos z was maił cos takiego to prosze piszcie , aha samochód to Maxima 98r. wersja USA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 sprawdz szczelnosc ukladu dolotowego i wydechowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 a najlepiej podnies maske i baw sie przepustnica i wted nadsluchuj skad dzwiek dobiega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 po przejechaniu kilkunastu kilomertow w miescie szum zanikl, pozniej jeszcze poszedłem sprawdzic i narazie nic nie słychac , ale jest samochod na sloncu i moze jak silnik jest odpowiednio ciepły to nie słychac , moze to jakies lozysko na alternatorze , albo na pompie wodnej ciekawe czy takie cos sporo kosztuje i nie dobrze ze teraz tego nie słychac bo jesli sie cos dzieje nie tak to lepiej zeby było to słychac . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 no to sprawdz ponownie na zimnym, zobaczymy co bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 qr** , nie wiem co to , ale jest coraz gorzej , przy odpalaniu wydaje dzwiek jak traktor , chyba jednak jakies łozysko sie wywaliło i to wydaje mi sie ze od alternatora , mam nadzieje ze to nie bedzie kosztowac sporo , ale coz zobaczymy w poniedzialek podjade moze do serwisu jak jeszcze silnik bedzie zimny . Jest jeszcze jedna mozliwosc , skoro mamy lancuszek zamist paska rozrzadu to moze zepsuł sie napinacz tego lancuszka , bo chyba takie cos jest ?? Jedno wiem ze sam raczej nic nie wymysle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 no i sie zaczyna, do wymiany kolo pasowe napinacza (chyba od alternatora) w servisie chca za sama czesc 460 zl sporo jak za taka mała czesc , a na dodatek jeszcze nigdzie nie ma tej czesci wiec czekania moze z miesiac jak znacie jakies firmy zajmujace sie sprzedaza czesci do sam. jap. to prosze dajcie adresy internetowe , sprawdze pewnie zamienniki beda sporo tansze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 jak nic nie znajdziesz to mow. poszukam tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 17 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 dalem Ci info na GG mam nadzieje ze go jeszcze uzywasz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 17 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 wyslij mi na pw. jestem w pracy a tu nie mam GG a w domu dzis nawet nie bede mial czasu na odpalenie kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 17 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 czesc jzu znalazlem wraz z cena. zonacz na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 no i si ewkoncu okazało kur... alternator mi sie zjaral , mechanik wymienil lozyska odpalil i alterantor poszedl z dymem , dioda sie spalila i pozostale sekcje mialy tak duze obciazenie ze sie spalily i w pizdu no nic musze kupic nowy pozdrawiam , ps. jak komus zacznie chodzic silnik jak by mial turbo a go nie ma to najprawdopodobniej alternator rodze to sparwdzac za wczasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 no i si ewkoncu okazało kur... alternator mi sie zjaral , mechanik wymienil lozyska odpalil i alterantor poszedl z dymem , dioda sie spalila i pozostale sekcje mialy tak duze obciazenie ze sie spalily i w pizdu no nic musze kupic nowy pozdrawiam , ps. jak komus zacznie chodzic silnik jak by mial turbo a go nie ma to najprawdopodobniej alternator rodze to sparwdzac za wczasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przedszkolak Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Chłopaki pisałem już, że było wezwanie serwisowe dla Maxim 96 - 98, związane z wadliwymi alternatorami. Trzeba przyłożyć Nissan Polska Ltd Sp. z o.o., bo w Polsce tego nie przeprowadzono. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hero Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Ja juz to niestety mam za soba heh, wymiana mostka i regulatora napiecia w alternatorze...A Nissan Polska ma wp***dol za zaniechania w tym temacie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi