Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dziwny szum - pomocy !!!

Gość Crush
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj rano cos sie stało nie tak jak powinno , po dopaleniu usłyszałem dziwny dzwiek pracy silnika.Po dodaniu lekkio gazu silnik pracuje jak V8 5.0L , dziwny szum jakby turbina , jak by powietrze przechodziło , stare BMW tak chodza - cos jak czołg ,samochód jedzie oki , kopa ma jak miał , ale nie mam pojecia co to jest , obawiam sie zeby nie było to cos powaznego , jesli ktos z was maił cos takiego to prosze piszcie , aha samochód to Maxima 98r. wersja USA

Pozdrawiam

po przejechaniu kilkunastu kilomertow w miescie szum zanikl, pozniej jeszcze poszedłem sprawdzic i narazie nic nie słychac , ale jest samochod na sloncu i moze jak silnik jest odpowiednio ciepły to nie słychac , moze to jakies lozysko na alternatorze , albo na pompie wodnej ciekawe czy takie cos sporo kosztuje i nie dobrze ze teraz tego nie słychac bo jesli sie cos dzieje nie tak to lepiej zeby było to słychac .

pozdrawiam

qr** , nie wiem co to , ale jest coraz gorzej , przy odpalaniu wydaje dzwiek jak traktor , chyba jednak jakies łozysko sie wywaliło i to wydaje mi sie ze od alternatora :( , mam nadzieje ze to nie bedzie kosztowac sporo , ale coz zobaczymy w poniedzialek podjade moze do serwisu jak jeszcze silnik bedzie zimny .

Jest jeszcze jedna mozliwosc , skoro mamy lancuszek zamist paska rozrzadu to moze zepsuł sie napinacz tego lancuszka , bo chyba takie cos jest ??

Jedno wiem ze sam raczej nic nie wymysle :(

Pozdrawiam

no i sie zaczyna, do wymiany kolo pasowe napinacza (chyba od alternatora) w servisie chca za sama czesc 460 zl :(

sporo jak za taka mała czesc , a na dodatek jeszcze nigdzie nie ma tej czesci wiec czekania moze z miesiac :(

jak znacie jakies firmy zajmujace sie sprzedaza czesci do sam. jap. to prosze dajcie adresy internetowe , sprawdze pewnie zamienniki beda sporo tansze

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

no i si ewkoncu okazało

kur... alternator mi sie zjaral , mechanik wymienil lozyska odpalil i alterantor poszedl z dymem , dioda sie spalila i pozostale sekcje mialy tak duze obciazenie ze sie spalily i w pizdu :(

no nic musze kupic nowy

pozdrawiam ,

ps. jak komus zacznie chodzic silnik jak by mial turbo a go nie ma to najprawdopodobniej alternator rodze to sparwdzac za wczasu

no i si ewkoncu okazało

kur... alternator mi sie zjaral , mechanik wymienil lozyska odpalil i alterantor poszedl z dymem , dioda sie spalila i pozostale sekcje mialy tak duze obciazenie ze sie spalily i w pizdu :(

no nic musze kupic nowy

pozdrawiam ,

ps. jak komus zacznie chodzic silnik jak by mial turbo a go nie ma to najprawdopodobniej alternator rodze to sparwdzac za wczasu

• 2 tygodnie później...
Gość Przedszkolak

Chłopaki pisałem już, że było wezwanie serwisowe dla Maxim 96 - 98, związane z wadliwymi alternatorami. Trzeba przyłożyć Nissan Polska Ltd Sp. z o.o., bo w Polsce tego nie przeprowadzono.

Pozdro