dronx Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam mam problem z kierunkowskazami, cos pstrykło i spaliło bezpiecznik, po wsadzeniu kolejnego znowu to samo odczekałem dzien i pojawiły sie awaryjne i bezpiecznik juz sies nie pali, a wiec pytanie czy jest jeszcze jakis przekaznik osobny do kierunków ??? czy one chodzą na jednym. Prosze o jakies sugestie moze komus sie takie cos trafiło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam mam problem z kierunkowskazami, cos pstrykło i spaliło bezpiecznik, po wsadzeniu kolejnego znowu to samo odczekałem dzien i pojawiły sie awaryjne i bezpiecznik juz sies nie pali, a wiec pytanie czy jest jeszcze jakis przekaznik osobny do kierunków ??? czy one chodzą na jednym. Prosze o jakies sugestie moze komus sie takie cos trafiło?? Przetarta wiązka/kabel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Witam, Dodam tylko taką małą informację. Mianowicie układ sterowania kierunkowskazami jest monitorowany w jakiś sposób przez dodatkowy czujnik obciążenia tego układu ponieważ po podłączeniu przyczepki do samochodu i podłączeniu jej wtyku do gniazda w samochodzie w momencie włączenia kierunkowskazów mamy dodatkowy sygnał pracy żarówek z głośniczka w liczniku. Bardzo praktyczna sprawa, przypomina żeby przy skręcaniu pamiętać o fakcie holowania przyczepki i mieć na uwadze wszystkie związane z tym ewentualne utrudnienia. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_a Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 rozkręć tylne lampy i zernij czy nie ma wody badz śniedzi no i czy kabel nie jest przetarty pozdr Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dronx Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Witam dziekuje kolegom za sugestie udalo mi sie to naprawic porozkręcałem wszystkie migacze poczscilem z mulo waszystkie kprzewody a wszystko bylo w gniezdzie od podlączenia przyczepki było dopelna załadowane błotem i tam było zwarcie jeszcze raz dzieki za odpowiedzi i pozdawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kurskk Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 podepnę się pod temat: mianowicie mi jakiś czas temu przestały świecić prawe kierunkowskazy i przyczyną był uszkodzony włącznik świateł awaryjnych na desce rozdzielczej ... a nóż komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał 1984 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 podepnę się pod temat nie mam awaryjnych ani kierunku jak jeszcze działały to wszystko oprócz tylnego prawego mrugało a potem najpierw straciły się kierunki i następnie awaryjne tak więc nic nie mam na obecną chwile bezpieczniki dobre ale nic nie cyka czy może ktoś mi podpowiedzieć gdzie się znajdują przekaźniki od kierunków (awaryjnych ) i jak są podpisane samochód to Ford Maverick 94 2.4 benzyna .Z góry dzięki za info .A proszę nie krzyczeć po mnie ale nie znalazłem odpowiedniego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 A za co krzyczeć? Wręcz uznanie Ci się należy, że zdobyłeś się na przeszukanie archiwum a nie od razu nowy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał 1984 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 bardzo proszę o odpowiedź bo kierunków niema a jutro wyjazd i kiepsko bez kierunków się poruszać po czarnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 to będzie przekaźnik tak jak napisałeś. ale gdzie on jest to nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał 1984 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 no właśnie wiem gdzie mniej więcej są przekaźniki ale nie wiem który to jak bym dostał rozpiskę jak który się nazywa to był bym szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 michał w terenie nie potrzeba kierunkowskazów :banan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Poszukaj moze w serwisowce. Tam powinno byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał 1984 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 no właśnie poczytałem i nic nie znalazłem albo źle szukałem już nie wiem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 U mnie w 2,4 95r jest pod kokpitem tzn. trzeba zdjąć osłonę pod kierownicą l jest on przymocowany do takiej pionowo umieszczonej blaszanej podpory ...mniej więcej trzeba szukać w miejscu zaznaczonym na focie. Najlepiej włączyć awaryjne i pogmerać łapą po kostkach (przekaźnikach) jakie tam są . U mnie też miałem objawy "Jarek migaczy nie mam " i okazało się że przekaźnik miał kabelek masy przykręcony do tej "blaszanej podpory" i śrubka się poluźniła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał 1984 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 a nie jest to troszkę niżej bo tam są bezpieczniki i kilka przekaźników a i powiedz mi czy pamiętasz który to bezpiecznik od kierunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Bezpieczniki to własnie masz niżej (taka klapka 10x8cm) , a przekaźnik kierunków jest wyżej i głębiej pod kokpitem , tzn . u mnie tam jest ale nie wiem czy poprzedni właściciel czegoś nie przerabiał Co do bezpiecznika , to raczej nie jest on , bo gdyby poszedł bezpiecznik , to miałbyś światła awaryjne , a Ty nie masz ani tego , ani tego , czyli sugeruje to awarię przekaźnika (obstawiam brak masy jak było u mnie ). Włącz awaryjne , ściągnij ten plastik i pogmeraj tam łapą , jak zaczną świecić awaryjne i usłyszysz , ba nawet poczujesz pstrykanie przekaźnika , to potem to już pestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kazuya Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witam. Także dołączę się do tematu.Nie przerywa świecenia kierunkowskazów tylko cały czas świecą, awaryjne to samo. Myślę że to przerywacz kierunków ale nie mogę go znaleźć. Rozkręciłem tą dolną osłonę co na fotografii ale nie wiem który to? ile powinien mieć styków.W sklepach nie wiedzą jaki ma być trzeba im pokazać to dopasują. Mogę prosić o dokładniejszą informację jak ktoś wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozyriev Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Przerabiałem to w zeszłym tygodniu, u mnie z tego co kojarzę było 5 styków, generalnie wisiał na kablach za bezpiecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek67 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 No tak.....tir czyli trasa i remont jak w temacie , awaryjne są a kierunki ni huhu.Czy ten przekażnik który cyka przy awaryjnych to też od kierunków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal721 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 jak masz awaryjne a kierunków niet to rozbierz przycisk od awaryjnych, zaraz przy wtyczce będziesz miał 3 miejsca stykowe zewrzyj je raz em i sprawdz czy masz kierunki jak tak to włącznik do wymiany/naprawy a jak nie to szukać dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 No i mi też się to przytrafiło. Były kierunkowskazy i nagle podczas jazdy przestały działać. Awaryjne też. Potem na chwilę znów zadziałały i po krótkim czasie znów przestały. Podczas zamykania i otwierania samochodu kierunkowskazy mrugają ale nie działają przy próbie włączenia włącznikiem przy kierownicy oraz włącznikiem świateł awaryjnych. Jutro muszę zerknąć co się stało. Mam nadzieję, że to jakieś głupstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi