Gość mathias Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Bry:) Poniewaz przyszedl czas na wymiane klockow,wiec po przestudiowaniu forum doczytalem ,ze jesli chodzi o ferodo to na przod FDB604 ,na tyl FDB707.Ale poniewaz byla dyskusja nad dlugoscia klockow w zaleznosci od modelu mam watpliowci(szczegolnie ,ze prawdopodobnie bede kupowal wysylkowo i pewnie beda klopoty z ewentualna wymiana).Mam n16 03.2001 3d silnik 1.5.Czy ktos wkladal dokladnie takie klocki do tego modelu?aha,na razie najtaniej namierzylem w bydgoszczy 120przod i 80zl tyl:) Pozdrowka Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 W bydgoszczy jestem dość często więc jak zaistnieje potrzeba to mogę podjechać i sprawdzić. Tym bardziej, ze wczoraj na przeglądzie zawyrokowali, ze za jakieś 10 000 km będę też musiał pomyśleć o nowych klockach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Właśnie tak analizuję jak to jest z tymi klockami i mi wychodzi takie coś: QG15DE bez ABS Pad Length x width x thickness 113.1 x 45.5 x 11.0 z ABS 108.8 x 47.7 x 11.0 moze to jest ta różnica, która spędza sen z powiek niektórym ludziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mathias Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 moze cos w tym byc,w katalogu Lukasa przednie tarcze do Almery maja 258mm:).Ja mam z ABS,przednie 280 tyl 258 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 dokładnie 280 x 22 na przód, a na tył 255 A bez ABS przód ma 257 x 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mathias Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 zaraz oszaleje:)z jakiejs firmy dostalem info ze do mojej almery klocki ferodo powinny byc FDB 1096.I badz tu madry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Widze, że nie tylko ja byłem zakręcony z tymi wszelkimi wymiarami klocków do naszych N16-ek. :shock: Ponizej podaje link do strony na której można sobie porównać parametry klocków trzech producentów. http://www.e-parts.pl/szukaj4.php?categori...amp;v_typ=10788 Czy mógłbyś podać namiary na ten tani sklep w Bydgoszczy , ewentualnie napisz jaki rodzaj i wymiar docelowo zastosowałeś do swojej Almy :!: :!: :!: Nara Modest :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mathias Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Dzieki:).Ale to zestawienie znowu wprowadza zamieszanie:Klocki FDB604 maja 56 mm wysokosci a Remsy 57,5mm:).Nie wplywa to na luz i stukanie? )Namiary mam z allegro,ale emaila mam w pracy.Podam pozniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Podam ci jeszcze jeden link do sklepu tuningowego. http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=74837 zwróć uwagę na klocki firmy EBC BRAKES, dużo dobrego o nich czytałem. Przykładowa konfiguracja: EBC DP21238/ green/ przód Textar 21545 15,6 14 /tył /82,2x57,05/ lub standard EBC DP 1238 834 /tył/82x57/ Polecam jeszcze jeden link. http://www.ebcbrakes.pl/ Życze owocnej analizy Nara Modest :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 No to jak będzie z tym adresem bo już musze klocki kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 No to jak będzie z tym adresem bo już musze klocki kupować Jak bede jutro w robocie to z samego rana moge zerknac na kloki do Twojej almy z Lucasa. Jak bedziesz mial symbole lucasa to znajdziesz sobie przjejscia na ferodo czy inna firme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 panowie swego czasu mialem ten sam problem w n-16 z 2001 r. pojechalem do sklepu poprosilem grzecznie o klocki do n-16 facet mi dal ucieszony pojechalem na parking odkrecielm zaciski i sie mocno wqr@##$$ ze mnie zrobil w jajo w koncu przypasowalem sobie klocki (te wieksze-na przood) od primery p-10 bo podjechalem wtedy do kuby. lezaly idealnie ucieszony wale do sklepu i moowie ze chce wymienic facet sie krzywo popatrzyl ale wymienil. jego wyraz twarzy zapewne byl efektem tego ze musial oddac mi 40 zl dlatego zamawiajac lepiej moowic ze chcecie do p-10 bedzie pewnie taniej no chyba ze sprzedawcy sie wycweanili pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 No to jak będzie z tym adresem bo już musze klocki kupować W katalogu LUCAS'a jest tak: Almera N16 DiTD <N16E> hatchback 81/110KM 01/00- przod GDB3168 tyl GDB3092 Almera N16 DiTD <N16> hatchback 81/110KM 04/00-03/01 przod GDB848 tyl GDB1172 Almera N16 DiTD <N16E> hatchback 81/110KM 04/01 - przod GDB3168 tyl GDB1172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 zaraz oszaleje:)z jakiejs firmy dostalem info ze do mojej almery klocki ferodo powinny byc FDB 1096.I badz tu madry:) jeśli masz ABS to takie są Ferodo do przodu ;-) nie no, ja już zgłupiałam.....trzeba zrobić porządek z tymi klockami, może niech każdy kto wymieniał napisze jakie ma w swoim autku i zrobimy tabelkę hehe....N16 1,8 z ABS-em: przód FDB1096, tył FDB707 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darek_k Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 no to dzisiaj i ja mialem zwody z klockami , poczatkowo kupilem ferodo FDB 7604 ALE PO ROZEBRANIU KOLA OKAZALO SIE ZE SA ZA DUZE , NO I PASOWALY KLOCKI OD P11 , kupilem lucas'y , z tylem tez bylo tak ze pasowaly od p11 a tam kupilem kashiyamy ale modelu nie pamietam bo to bylo jakis czas temu , auto to almera n16 1.8QG BEZ ABS , 2000 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Mam nadzieję, że z 2.2 Tdi będzie lepiej. Tam rozróżniają tylko roczniki a i to w bardzo dużych przedziałach do 1999, 2000 - 2004 i od 2004 więc powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 No mi wychodzi, ze 2.2 TDi ma takie same klocki jak Primera ale w wersji @.0 TD W11 99-02 lub P11 1,8 99-02. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 No to zamówiłem klocki EBC. Mają dobrą opinię, lekko sportowe, komplet na przód i tył kosztuje z przesyłką 364,24 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Widzę, że sam będę gadał w tym temacie ponieważ inni wolą zakładać nowe A więc tak (wiem, ze zdania nie zaczyna się od więc): Klocki kupiłem wysyłkowo i nie ma co gadać, że nie mają w hurtowniach http://www.ebcbrakes.pl/ Zamówiłem, przyszły i dziś je założyli. Pierwsze wrażenie: samochód staje dęba (dosłownie) Zapytałem przy okazji o te wymiary jak to jest. Okazuje się, że pasują wszystkie wymiary od 81 do 84 a luzy niweluje ta blaszka co jest pod spodem. Choć koleś w serwisie mówił, że to przecież niemożliwe, żeby tylko po to była . W każdym razie EBC ma klocki na dobry wymiar. Mechanicy mówili, że ma nawet jakieś odpowiednie rowki do zamocowania, więc jestem bardzo zadowolony. Dalsze przemyślenia i odczucia po weekendzie ponieważ udaję się do Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi