muchamati2 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Witam, rozważał ktos może wpakowanie turbinki do almerki N15 2.0 Diesel. Duże koszty?? i roboty?? Bo one maja takie same silniczki jak w primerkach?? Tylko bez turbo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 nie wyda taka opcja, lepiej i szybciej znaleźć uturbiony silnik z primy, i wrzucić do auta. Ten z turbo różni się od tego bez turbo troszeczkę inną głowicą i mocniej przykręca się ją do bloku. Nie wiem jak jest z dołem silnika, możliwe że ma dodatkowo natrysk na denko tłoka. Dlatego lepiej znaleźć już taki silniczek z turbo od primy, zrobić go na cacy i wpakować do budy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Fabryki raczej nie poprawiac. To jak nie ktorzy chca poprawic motor w primerkach Td i wstawiaja intercooler. I zawsze coś za cos. A wiadomo że jak fabrycznie jest fabrycznie. Jeśli komuś mało koni to można kupic w benzynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Ale IC w Td w primerce daje do około 10KM więc całkiem całkiem, może pięknie to nie wygląda ale zawsze 10KM więcej i niutonów więcej, ale ciągłą bolączką tych silników jest uszczelka pod głowicą. Na nią należy szczególnie uważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 To chyba lepiej jezdzic tym 90 konnym dieselkiem TD ,bez przeróbek .Albo kupic sobie benz z wieksza iloscia koni albo jakiegos TDI i miec frajde z tego TDI w innej marce i bez problemu uszczelki pod głowica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Aha. No i to chciałem wiedzieć. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.