Gość tomekprimerap10 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam. Mam primere p10 2.0d 1991, i mam takie pytanie: gdy uruchamiam silnik na zimno to kontrolka swieci sie około 4s, gdy próbuje go odpalic to kreci 3 - 4 razy i odpala, ale gdy poczekam tak około 7sekund po zgaszeniu kontrolki to słychać taki 'pstryk' w przekazniku swiec i wtedy odpala za pierwszym kreceniem rozrusznika, dodam jeszcze ze gdy silnik jest goracy to kontrolka swieci 1,5s albo wogole i trzeba krecic tak z 5 razy ale nie zawsze czasami odpala tak za 1 lub drugim. Prosze o pomoc bo moj 3 letni akumulator dlugo nie pociagnie i oczywiscie szkoda mi silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary7 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Nie potrafię Ci pomóc ale dla jasności napiszę że w mojej P11 również słychać pstryknięcie około 4 sekund po zgaśnięciu lampki od świec i auto wtedy jakby lepiej zapala. Z tym że moja nyska "od zawsze" zapala po 3-4 chłi,chłi czy ciepła czy zimna. No ale czasem zdarza jej się zapalić po 2 chłi Aha, u mnie lampka zawsze świeci około 4 sekund. Co najwyżej możesz wykręcić świece i wzrokowo zobaczyć czy grzeją i jak grzeją. Jak tylko pół centymetra świecy się nagrzewa to możesz już zacząć myśleć o ich wymianie. A, i jeszcze jedno. Bodajże w zeszłym tygodniu był opisywany (i wyjaśniany) przypadek innego użytkownika który miał problem z uruchamianiem silnika po założeniu nowych świec. Był tam jeden ciekawy post dotyczący czujnika temperatury który steruje między innymi pracą świec żarowych. Znajdź ten temat i poczytaj sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.