Gość grzesiek31 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Witam wszystkich. posiadam Primerę P12 2.2 126 km. Czy możliwe jest , że przegrzałem silnik . przejechałem około 20 km dość szybko około 150 km/h temperatura oleju podeszła pod czerwoną kreskę i lekko poszedł olej z gumowej rury za sprężarka idącą do intercullera. Pozatym wszystko OK. I jeszcze jedno jak wyciągnę bagnet do oleju to chlapie olejem gdy ściągne rurkę baypasa ( odpowietrzenia silnika) to z bagnetu nie chlapie, ale baypas jest drożny. Cy to może być zapchany interculler. Cy rura wuchodząca z turbiny powinna w środku być zachlapana olejem czy nie bo u mnie jest zachlapana. Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarcoon Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Założyłeś już temat dotyczący tego samego problemu więc trzeba było dopisywać do tamtego tematu, a nie zakładac nowy bo pewnie zostanie on usunięty. Mysle że nie doszło u ciebie do przegrzania. Pisałeś że temperatura nie weszła na czerwone pole. A jak teraz zachowuje się silnik, czy nie zauważyłeś jakichś zmian? Wszystko jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.