Gość emalfni Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Witam, Proszę o informacje, co może być przyczyną drgań w czasie jazdy przy 2 tys obrotów na 3 i 5 biegu. Początkowo bagatelizowałem sprawę, ale ostatnio nasiliły się drgania i przy okazji hałas temu towarzyszący, jakby coś miało się rozpaść, dochodzi wyraźnie z deski rozdzielczej, okolice airbagu pasażera, choć teraz to raczej ogólnie od przodu. Nadmieniam że żre mi olej, i jeżdżę na dolewkach, ale chyba to nie jest związane? Nie znalazłem nic na forum. Almera N16 , silnik 1,5, 2002 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nemec Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam, Proszę o informacje, co może być przyczyną drgań w czasie jazdy przy 2 tys obrotów na 3 i 5 biegu. Początkowo bagatelizowałem sprawę, ale ostatnio nasiliły się drgania i przy okazji hałas temu towarzyszący, jakby coś miało się rozpaść, dochodzi wyraźnie z deski rozdzielczej, okolice airbagu pasażera, choć teraz to raczej ogólnie od przodu. Nadmieniam że żre mi olej, i jeżdżę na dolewkach, ale chyba to nie jest związane? Nie znalazłem nic na forum. Almera N16 , silnik 1,5, 2002 r. sprawdz poduszki silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedzikooo Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 a ile jest w almerze poduszek pod silnik i skrzynię biegów ? 3-4 ? oraz ile kosztują ? 50-100 zł/szt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nemec Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 a ile jest w almerze poduszek pod silnik i skrzynię biegów ? 3-4 ? oraz ile kosztują ? 50-100 zł/szt ? nie mam pojecia ile kosztuja w polsce bo pomykam almerka po drogach uk. wiem tylko ze od strony rozrzadu jest dosc nietypowa i nie moglem nigdzie znalezc zamiennika a oryginalna w nissanie ok. 80funtow. mozesz jednak zanim kupisz nowe sprawdzic ich stan. wjedz na kanal, wloz np. dlugi srubokret albo jakis pret w poduszke i postaraj sie poruszac, sprawdzisz czy nie peknieta lub naderwana. od strony rozrzadu wystarczy jak zajrzysz pod maske i przegazujesz auto. zobaczysz czy silnik zbytnio nie "podskakuje". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emalfni Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam, Dziękuje za odpowiedzi, na razie drgania są bez zmian, jedno zauważyłem, gdy trzymam ręke na drążku zmiany biegów i go docisnę to one znikają, to dalej poduszki??:>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajdek419 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 tak, wygląda to na zuzytą tylną poduszkę silnika. A czy przy puszczaniu/naciskaniu pedału sprzegła zauważasz wyraźny ruch drążka zmiany biegów? Zużyta poducha objawia się również takim ruchem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgeca Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 U mnie tylna poduszka pod silnikiem objawiała się mocną praca lewarka oraz dziwnymi drganiami przenoszonymi do kabiny, w szczególności przy zmianie biegów. W takim stanie kupiłem samochód, zresztą już w czasie przeglądu przed kupnem serwisant wpisał to jako jedną z wad samochodu. Naprawa nie jest skomplikowana i wykonałem ją samodzielnie: Tu znajdziesz mój tutorial na temat wymiany tego podzespołu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/47140-n16-wymiana-tylnej-poduszki-silnika-qg18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emalfni Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 U mnie tylna poduszka pod silnikiem objawiała się mocną praca lewarka oraz dziwnymi drganiami przenoszonymi do kabiny, w szczególności przy zmianie biegów. W takim stanie kupiłem samochód, zresztą już w czasie przeglądu przed kupnem serwisant wpisał to jako jedną z wad samochodu. Naprawa nie jest skomplikowana i wykonałem ją samodzielnie: Tu znajdziesz mój tutorial na temat wymiany tego podzespołu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/47140-n16-wymiana-tylnej-poduszki-silnika-qg18 Witam, Dziękuje za naprowadzenie na przyczynę. W styczniu i tak muszę zrobić przegląd i wymienić sprzęgło to przy okazji zrobię wymianę tej poduszki. Jazda z tym objawem jest bezpieczna? Tzn. czy nic się nie może popsuć więcej?:> Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.