Gość Rafalmieniuk Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 (edytowane) Witam Dzis nagle stała sie straszna <jak dla mnie rzecz> po zamknięciu autka poprzez centralny zamek po jakims czasie centralny z pilota nie działa O_o nie wiem co to spowodowało. Akumulator jest ok. Jakoś dostałem się do środka i z kluczykja odpala normalnie. Moze wiecie jak mi pomoc ?? dodam tylko że mam 2 kluczyki 1 kluczykiem używam do autoalarmu ale nim nie odpalam <ten ma dobre gumki> ale ma imobilizer 2 kluczykiem odpalam auto tylko bo jest bez imobilaizera Dodatkowo zmieniłem baterie probowałem zaprogramowac go bodajze sposobem z N16?? Ale nic z tego :/ jeżeli moze wiecie i znacie sposoby usunięcia imobilaizera bylbym wdzieczny... czekam desperacko na pomoc Pozdraawiam Edytowane 26 Listopada 2010 przez Rafi Ha-Ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Czyli drugim kluczykiem bez immobiliser'a odpalasz auto a pierwszym z immo nie możesz odpalić? Coś mi tu nie pasuje. Jak dla mnie to w drugim kluczyku masz działający immo a w pierwszym immo zaprogramowane pod inne auto lub rozprogramowane. Możesz wyjąc immobiliser z kluczyka - to takie małe, metalowe ustrojstwo ale strzelam, że nie odpalisz wtedy auta. Jeśli w drugim kluczyku nie miał byś immo znaczyłoby to, że komuś udało się ominąć zabezpieczenie w Twoim aucie ale wtedy pierwszym kluczykiem jak najbardziej powinieneś móc odpalić auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 a przyciski w pilocie nie są zapesute czasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowek Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 podepne sie do tematu. po tym jak zdechl mi akumulator i odpalilem samochod przy pomocy kabelkow z innego to kurcze mam tez problem z centralnym zamkiem , jak zamkne zamek z pilota w kluczyku i nastepnie otwieram drzwi z kluczyka po wlozeniu w zamek i przekreceniu( z pilota sie nie da cos chyba z bateria albo z pilotem w tym kluczyku) po otwarciu drzwi nie zaskakuje mi centralny zamek i pozostale drzwi sa zamkniete . wczesniej jak otworzylem drzwi od kierowcy i lekko je uchylilem to otwieraly sie pozostale drzwi a teraz kicha. co moze byc przyczyna tego stanu akumulator czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Pierwsze słyszę, żeby pozostałe drzwi otwierały się po uchyleniu drzwi kierowcy. Popraw sobie w profilu bissan na nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowek Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) Pierwsze słyszę, żeby pozostałe drzwi otwierały się po uchyleniu drzwi kierowcy. Popraw sobie w profilu bissan na nissan no coz nie kazdy czyta instrukcje nie kazdy ma auto z centralnym zamkiem proponuje rozdzial "Zamki w Drzwiach" instrukcja alemra tino Edytowane 28 Listopada 2010 przez mrowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Widziałeś Tino bez zamka centralnego? Może uchylenie drzwi pomyliłeś z otwarciem bo nie jest fizycznie możliwe zadziałanie pozostałych zamków poprzez uchylenie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowek Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 ok otworzenie drzwi z kluczkyka nie powoduje odblokowania pozostalych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Ot ciekawostka (choć pewnie i normalne zjawisko w naszych traktorkach), u mnie przy uruchomionym silniku (wszystkie zamki zamknięte), gdy odblokuję zamek/drzwi kierowcy, pozostałe zamki/drzwi też się odblokowują. Oczywiście jest to sytuacja odwrotna do otwierania z zewnątrz, gdzie polecimy albo z pilota w kluczyku, albo w dzrwiach (po otwarciu z klucza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowek Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 (edytowane) no to ja juz mam ciekawostke zamek centralny nie otwiera mi drzwi jak otworze drzwi z kluczyka , ale po jakis 10 min w czasie jazdy nastepuje odblokowanie pozostalych drzwi, nic juz nie rozumiem. czyzby odpalenie z kabelkow az tak popier....o cos w elekrtonice? Edytowane 29 Listopada 2010 przez mrowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Na to wygląda bo działanie Twojego zamka jest anormalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Może w ostatnie mokre dni dostała Ci się woda w jakąś wiązkę? A że teraz śnieg i mróz, to chyba poczekasz z tym do wiosny?! Albo ogrzewany garaż na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi