Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z centralnym zamkiem z pilota

Gość Rafalmieniuk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafalmieniuk

Witam

Dzis nagle stała sie straszna <jak dla mnie rzecz> po zamknięciu autka poprzez centralny zamek po jakims czasie centralny z pilota nie działa O_o nie wiem co to spowodowało. Akumulator jest ok. Jakoś dostałem się do środka i z kluczykja odpala normalnie. Moze wiecie jak mi pomoc ?? dodam tylko że mam 2 kluczyki

1 kluczykiem używam do autoalarmu ale nim nie odpalam <ten ma dobre gumki> ale ma imobilizer

2 kluczykiem odpalam auto tylko bo jest bez imobilaizera

Dodatkowo zmieniłem baterie probowałem zaprogramowac go bodajze sposobem z N16?? Ale nic z tego :/

jeżeli moze wiecie i znacie sposoby usunięcia imobilaizera bylbym wdzieczny...

czekam desperacko na pomoc

Pozdraawiam

Edytowane przez Rafi Ha-Ka

Czyli drugim kluczykiem bez immobiliser'a odpalasz auto a pierwszym z immo nie możesz odpalić?

Coś mi tu nie pasuje. Jak dla mnie to w drugim kluczyku masz działający immo a w pierwszym immo zaprogramowane pod inne auto lub rozprogramowane. Możesz wyjąc immobiliser z kluczyka - to takie małe, metalowe ustrojstwo ale strzelam, że nie odpalisz wtedy auta. Jeśli w drugim kluczyku nie miał byś immo znaczyłoby to, że komuś udało się ominąć zabezpieczenie w Twoim aucie ale wtedy pierwszym kluczykiem jak najbardziej powinieneś móc odpalić auto.

podepne sie do tematu.

po tym jak zdechl mi akumulator i odpalilem samochod przy pomocy kabelkow z innego to kurcze mam tez problem z centralnym zamkiem , jak zamkne zamek z pilota w kluczyku i nastepnie otwieram drzwi z kluczyka po wlozeniu w zamek i przekreceniu( z pilota sie nie da cos chyba z bateria albo z pilotem w tym kluczyku) po otwarciu drzwi nie zaskakuje mi centralny zamek i pozostale drzwi sa zamkniete . wczesniej jak otworzylem drzwi od kierowcy i lekko je uchylilem to otwieraly sie pozostale drzwi a teraz kicha. co moze byc przyczyna tego stanu akumulator czy cos innego?

W dniu 28.11.2010 o 17:19, czmiel_t napisał:

Pierwsze słyszę, żeby pozostałe drzwi otwierały się po uchyleniu drzwi kierowcy. Popraw sobie w profilu bissan na nissan ;)

no coz nie kazdy czyta instrukcje nie kazdy ma auto z centralnym zamkiem proponuje rozdzial "Zamki w Drzwiach" :shifty: instrukcja alemra tino :)

Edytowane przez mrowek

Widziałeś Tino bez zamka centralnego? Może uchylenie drzwi pomyliłeś z otwarciem bo nie jest fizycznie możliwe zadziałanie pozostałych zamków poprzez uchylenie drzwi.

Ot ciekawostka (choć pewnie i normalne zjawisko w naszych traktorkach), u mnie przy uruchomionym silniku (wszystkie zamki zamknięte), gdy odblokuję zamek/drzwi kierowcy, pozostałe zamki/drzwi też się odblokowują. Oczywiście jest to sytuacja odwrotna do otwierania z zewnątrz, gdzie polecimy albo z pilota w kluczyku, albo w dzrwiach (po otwarciu z klucza).

no to ja juz mam ciekawostke zamek centralny nie otwiera mi drzwi jak otworze drzwi z kluczyka , ale po jakis 10 min w czasie jazdy nastepuje odblokowanie pozostalych drzwi, nic juz nie rozumiem. czyzby odpalenie z kabelkow az tak popier....o cos w elekrtonice?

Edytowane przez mrowek