Gość maniek24211 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam mam primerke 2.0d z 95 r i mam taki problem przy 4 tys obrotów wyłacza mi sie radio ,lecz na wolnych obrotach mam bardzo słabe podwietlenie tablicy i nie za mocne swiatła przy około 2 2,5 tys obrotów jest wszystko ok co moze byc przyczyna pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 poszątki końca alternatora w D masz na altku Vaku pompe szukaj warsztatu co Ci generalkę zrobią mi się też chyba szykuje ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek24211 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 kolego nie rozumię tych skrótów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Bedzie do sprawdzenia alternator. Prosze sprawdzic regulastor napiecia ( na alternatorze nie ma pompy VAC tylko regulator napiecia ). Regulator napiecia sprawdzi CI kazdy elektryk albo sobie sam sprawdzisz jak masz o tym pojecie. Oprocz regulatora napiecia w alternatorze jest takie cos jak mostek prostowniczy(diodowy) i tez ktoras dioda mogla sie zepsuc. Dlatego jesli regulator bedzie dobry to do sprawdzenia alternator. Prosze rowniez sprawdzic stan paska i jego naciag ,oraz stan kola pasowego alternatora. I jeszcze jedno. A jak tam stan akumulatora. Czy klemy poczyszczone i podociagane do slupkow akumulatora.Jezeli sa zasniedziale to je poczysc bo w zimie ktoregos dnia nie odpalisz. Sprawdz rowniez polaczenia na alternatorze . To ze masz slabe podswietlenie wsaznikow na tablicy to jesli nie bedzie alternator lub slaby akumulator to sprawdz wlaczik podswietlajacy wskazniki . Moze byc zasniedzialy tak jak u mnie i wystarczylo przeczyscic i potraktowac spray kontaktem(preparatem do polaczen elektrycznych) i bedzie dzialac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.