Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] podgrzewanie tylnej szyby

Gość bociexxx

Rekomendowane odpowiedzi

witam , słuchajcie w sumie od początku kupna nie działa mi podgrzewanie tylnej szyby, jak wciskam przycisk to dioda sie swieci ale niestety na szybie dalej szron i nic albo zamglona cała, co w takiej sytuacji radzicie pierwszego sprawdzic... , cos mi koleszka mowil ze moze tam blaszka nie styka co idzie do tych podgrzewaczy na szybie ale patrzylem to wyglada ok, hmmm podpowiedzcie cos jak mozecie:)

pzdr

Chyba powinieneś sprawdzic na koncówkach szyby gdzie jest prad .Styknąc dwa razem prubówka i powinno sie zapalic .Bo tak chyba sie sprawdza jak pamietam chyba ze sie myle to niech ktos poprawi.Jeśli sie bedzie palic przy wciśnietym podgrzewaniu tylnej szyby oczywiscie. To wtedy jest szyba ma wine i scieżki sa przerwane.A jeśli nie zapali sie to moze sa kabelki przerwane w gumce co idzie od kabiny do klapy. Chyba że do czterodrzwiowy to tylko szyba przerwana zostaje.

Ja ostatnio naprawiałem taki przypadek u kolesia w carismie. Pierwsze co zrobiłem to obczajenie czy jest masa i plus na zaciskach od szyby. Okazało sie że plusa brak pomimo dobrego bezpiecznika, wiec poszukałem przekaźnika od ogrzewania. Styki w przekaźniku zaśniedziały i nie dawało prądu na szybę, wystarczyło otworzyć obudowę i przeszlifować papierem ściernym.

Gość bociexxx

ehh nie mialem czasu nawet zajac sie teraz alma, jutro po 1 sprawdze bezpiecznik , do tylnie to rear defod z tego co juz ogarnalem , a jak nie to sprawdze czy dochodzi prad.. , dzieki za pomoc...elo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...