Gość RFX Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Może ktoś z kolegów orientuje się gdzie można nabyć uszczelkę do korka wlewu oleju do silnika (dekla) lub ewentualnie cały korek wraz z uszczelką. Moja Sarenka ma już swoje lata i uszczelka znajdująca się w korku zupełnie się rozleciała, co skutkuje niewielkim bo niewielkim, ale wyciekiem oleju. W najbliższych mi sklepach z częściami do japończyków nie mają ani korka ani tym bardziej uszczelki. Być może pasuje jakiś korek z innego silnika (auta) ??? Silnik to Diesel 2,0 - ze zdjęć widzę, że do 2,3D i 1,6 benzyna jest inny korek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomaszgow Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Kolego też mam ten sam problem z moją tinką i nie wiem co mam zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Kiedyś wycinało się samemu takie uszczelki np. z gumy po starej dętce lub tym podobnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Ja bym proponował próbować to zrobić z silikonu wysokotemperaturowego (taki czerwony). Albo próbować nanieść równą warstwę na oczyszczony korek, albo wypełnić jakąś formę i poczekaż aż wyschnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Wydaje mi się że na korku olejowym nie ma żadnej miekkiej uszczelki, u mnie chyba nie ma tam żadnej uszczelki, ale dokładnie nie zwracałem na to uwagi ponieważ korek odkręcam raz na 15 000 km przy wymianie oleju. Czy u kolegów jest tam jakaś uszczelka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.