Gość mariokaro Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam. A wiec moze zaczne od tego że nie mogłem dzisiaj juz zapalic swojej primery więc szukałem przyczy i własnie wtedy zauwarzyłem że w jednej z czterech komór świeciowych po odkręceniu świecy mam olej w bardzo dużej ilści i jest to tylko ta jedna świeca ... No i własnie moje pytanie ... Co się stało ?? Czy to moze byc przyczyna tego ze nie mogłem odpalić juz auta ??? Prosze o pilną pomoc bo auto jest mi potrzebne do pracy ... Z góry dziękuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 ale ten olej był gdzie? bo mówisz że wykręciłeś świecę i był olej, na tłoku? Pewnie chodzi Ci o przestrzeń gdzie wkręcona jest świeca. Oring gumowy który jest pod pokrywą już jest stary i przepuścił Ci olej na dół. Zdejmuj pokrywę i zakładaj nowy komplecik uszczelek, to załatwi sprawę. tylko pamiętaj żeby w komplecie uszczelki pod pokrywę były również te cztery oringi na świece. Dzisiaj akurat kupowałem taki komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariokaro Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 i myslisz ze to załatwi sprawe ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.