Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

100 Nx -gazinik LPG albo coś innego ..

Gość szax

Rekomendowane odpowiedzi

mam 100nx na gaziku z 91 roku,chodzil jak zyleta,odpala jak na benzynie i gazie od strzala, chcialem przyczyscic gaznik i jego wszystkie ruchome elementy,zdjolem filtr odpiolem podcisnienia, zalozylem nowe wezyki podpiolem tak samo jak wszystko bylo i cisza , nie chial przelaczac na gaz. paranoja jakas. rozebralem to jeszcze raz , co sie okazalo zostalo "DZIWNIE" jakies dwa podcisnienia ale idące niewiadomo gdzie. Teraz mam prosbe ("oczywiscie jezdze bez problemu na benzynie a jak przelacze na gaz to jade ok 2 min a pozniej odrazu spada z obrotow i gasnie.2 min czy bym go cisnol czy jechal normalnie")prosze zeby ktos mi pomog gdzie ma isc wezyk od filtra patrzac od kierowyc to bedzie 1 z prawej storny ,szukalem wszedzie rozpiski,rysunkow i nic . poprpstu potrzebuje kogos z takim samym sprzetem. gaz mam na mizerze i wersje 90 konną:( prosze o pomoc gg-8723985

a cewki od elektrozaworów sprawne podpięte gazu nie zakręcałeś ???

wszystko chodzilo na dotyk do momentu kiedy nie zdjolem filtra i przewodow podcisnieniowych, jak zlozylem po raz drugi ustawilem gaz na conajmniej 70 % calosci, jezdzilem przez2 h i nie bylo zadnych problemow a woczraj odpalilem po nocy zeby luknac czy wszystko gra i gralo przez 30 min , nagle zgasl a jak przerzucalem pozniej znow na gaz to chodzi przez 2 min normalnie a następnie gasnie . i sa dziwnie dwa przewody niepodlaczone idace niewiadomo gdzie , wszystko w gazniku popdlaczane (samochod jak i na gazie i paliwie pali na dotyk) a one sobie wisza:)

Dlatego chcialem poprosić kogoś kto mi podpowie gdzie podłączyć pierwszy węzyk od lewej strony (ale nie ten od błotnika )przy filtrze powietrza jak sie patrzy opierając o przód samochodu :)

spytaj na forum setki

napewno gdzieś był schemat podciśnien

sam niestety nie pamiętam jak to tam szło

szlo szlo szlo ju doszedlem ze ten węzyk jest zatkany u kazdego zaslepka co do gazu to daje wa spokoj . jade do gazownika bo to nie ma co czekac , jak bede robil przerzutke na gti to sie rozpisze yo!!!!!!! mozecie sakowac ten post i temat . pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...