Daniel_I Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Kurcze, patrzę że bagażnik po lifcie jest mniejszy niż przed To kwestia różnicy między wersjami AWD i FWD a nie liftu - do FWD można w ASO kupić np. taki kosz pod podłogę: bo tam podłoga bagażnika jest sporo niżej (FWD ma z tyłu belkę skrętną, co zajmuje mniej miejsca, w AWD jest niezależne zawieszenie na wahaczach poprzecznych). Dodatkowo pod podłogą bagażnika wisi skrzynka rozdzielcza z tylnym i międzyosiowym mechanizmem różnicowym - gdzieś to trzeba pomieścić w małym aucie: co odbija się negatywnie na pojemności bagażnika. BTW. dotarła do mnie kolejna przesyłka z Chin: http://pl.aliexpress.com/item/Free-shipping-For-Nissan-Juke-2010-2015-Stainless-steel-door-sill-strip-welcome-pedal-scuff-plate/32336636565.html Na żywo wygląda to tak: I jeszcze coś takiego: http://pl.aliexpress.com/store/product/High-Quality-Stainless-Steel-built-in-rear-bumper-foot-plate-fit-for-NISSAN-JUKE-2010-2015/1513053_32310348139.html Na żywo wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-a-k-s Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 To kwestia różnicy między wersjami AWD i FWD a nie liftu - do FWD można w ASO kupić np. taki kosz pod podłogę: bo tam podłoga bagażnika jest sporo niżej (FWD ma z tyłu belkę skrętną, co zajmuje mniej miejsca, w AWD jest niezależne zawieszenie na wahaczach poprzecznych). Dodatkowo pod podłogą bagażnika wisi skrzynka rozdzielcza z tylnym i międzyosiowym mechanizmem różnicowym - gdzieś to trzeba pomieścić w małym aucie: co odbija się negatywnie na pojemności bagażnika. BTW. dotarła do mnie kolejna przesyłka z Chin: http://pl.aliexpress.com/item/Free-shipping-For-Nissan-Juke-2010-2015-Stainless-steel-door-sill-strip-welcome-pedal-scuff-plate/32336636565.html Na żywo wygląda to tak: I jeszcze coś takiego: http://pl.aliexpress.com/store/product/High-Quality-Stainless-Steel-built-in-rear-bumper-foot-plate-fit-for-NISSAN-JUKE-2010-2015/1513053_32310348139.html Na żywo wygląda to tak: To kwestia różnicy między wersjami AWD i FWD a nie liftu - do FWD można w ASO kupić np. taki kosz pod podłogę: bo tam podłoga bagażnika jest sporo niżej (FWD ma z tyłu belkę skrętną, co zajmuje mniej miejsca, w AWD jest niezależne zawieszenie na wahaczach poprzecznych). Dodatkowo pod podłogą bagażnika wisi skrzynka rozdzielcza z tylnym i międzyosiowym mechanizmem różnicowym - gdzieś to trzeba pomieścić w małym aucie: co odbija się negatywnie na pojemności bagażnika. BTW. dotarła do mnie kolejna przesyłka z Chin: http://pl.aliexpress.com/item/Free-shipping-For-Nissan-Juke-2010-2015-Stainless-steel-door-sill-strip-welcome-pedal-scuff-plate/32336636565.html Na żywo wygląda to tak: I jeszcze coś takiego: http://pl.aliexpress.com/store/product/High-Quality-Stainless-Steel-built-in-rear-bumper-foot-plate-fit-for-NISSAN-JUKE-2010-2015/1513053_32310348139.html Na żywo wygląda to tak: U mnie wieczorem ładnie świeci napis JUKE,a u Ciebie jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 U mnie wieczorem ładnie świeci napis JUKE,a u Ciebie jak jest? Z premedytacją wybrałem listwy bez podświetlenia - napis jest tylko wytłoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 To kwestia różnicy między wersjami AWD i FWD Faktycznie, zapomniałem że u Ciebie jest 4WD. Daniel_l listwy ładnie się prezentują . Ja u siebie chcę wyłożyć całość kufra na poziomie dojazdówki wykładziną i wykorzystać wnęki pod plastykami do upchnięcia przedmiotów niezbędnych w aucie ale nie używanych na co dzień. No i na lusterkach zagościły nakładki ze stali szlachetnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Ja u siebie chcę wyłożyć całość kufra na poziomie dojazdówki wykładziną i wykorzystać wnęki pod plastykami do upchnięcia przedmiotów niezbędnych w aucie ale nie używanych na co dzień. To miejsce można fajnie zagospodarować - jak ktoś cierpi na nadmiar czasu to można się nawet pokusić o zrobienie wkładki z przegródkami dopasowanymi pod konkretne przedmioty. Tutaj ktoś się wykazał kreatywnością (auto z zestawem naprawczym do kół zamiast dojazdówki): https://www.youtube.com/watch?v=Ezi-D169QPs Niestety wszystkie graty, które się ze sobą wozi tak czy inaczej (typu płyn do spryskiwaczy, apteczka, kamizelka odblaskowa, zimą odmrażacz do szyb, skrobaczka i miotełka, itp.), jeżdżą u mnie w składanym koszu materiałowym Thule, ale mocno ogranicza to cenne miejsce w i tak małym bagażniku. W moim przypadku jedyną ewentualną opcją na wykazanie się inwencją twórczą byłoby pozbycie się dojazdówki w ogóle, ale pomimo opon run flat nie jest to chyba specjalnie rozsądny pomysł... No i na lusterkach zagościły nakładki ze stali szlachetnej . Z tym kolorem lakieru fajnie to wygląda - tylko zdjęcie w podpisie zrobiło się nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Tutaj ktoś się wykazał kreatywnością (auto z zestawem naprawczym do kół zamiast dojazdówki): Aż tak ekstremalnie jak na filmiku z kufrem działał nie będę , chociaż na jakiś wyjazd fajny pomysł i ja bym dojazdówki nie musiał demontowć tylko przełożyć gdzieś lewarek. Z tym kolorem lakieru fajnie to wygląda - tylko zdjęcie w podpisie zrobiło się nieaktualne. Pogoda coraz lepsza, trzeba będzie zrobić sesję i zdjęcie zaktualizować . Daniel_l opony runflat są w nismo fabrycznie? Edytowane 7 Lutego 2016 przez GhostDriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Pogoda coraz lepsza, trzeba będzie zrobić sesję i zdjęcie zaktualizować . Daniel_l opony runflat są w nismo fabrycznie? Nie - fabrycznie były letnie Continentale (ContiSportContact 5 225/45R18) - i chyba we wszystkich Juke z felgami 18" takie opony szły na pierwszy montaż. Mnie zależało na dobrych oponach całorocznych - i tu pojawił się problem. Juke nie mam zamiaru dużo jeździć, stąd pomysł na opony całoroczne, a dobrych całorocznych w takim rozmiarze jest mało. W końcu po lekturze testów stanęło na Pirelli P7 Cinturato All Season, które mają dość dobre opinie i trafiają na pierwszy montaż do wielu mocnych aut, więc stwierdziłem, że w Juke też powinny dać radę. Te opony są tylko w wersji run flat, więc skoro jest TPMS to nie było to przeszkodą - i raczej na tej zasadzie takie opony trafiły do mojego auta. Mam w innym aucie fabrycznie opony run flat i jakieś tam z nimi doświadczenia, stąd nie ufam temu rozwiązaniu na 100% jeśli chodzi o możliwość jazdy po utracie powietrza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Nakładki na klamki odebrane , czekam na trochę lepszą pogodę z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Gdzie i za ile kupiłeś nakladki..? Czy są to nakladki nissanowskie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Gdzie i za ile kupiłeś nakladki..? Czy są to nakladki nissanowskie ? Nakładki są dedykowane, nie ma na nich napisu nissan. Są dwa rodzaje, moje są do juke'a z dostępem bezkluczykowym i są też do ''normalnego''. Kupiłem z linku poniżej, wcześniej też tam kupowałem chromowane okulary, jakość bdb. http://www.chromowane.com.pl/3443,nakladki-na-klamki-nissan-juke-keyless.html http://www.chromowane.com.pl/3444,nakladki-na-klamki-nissan-juke-1-otwor.html Edit Listwy przyokienne odebrane, może jutro uda mi się zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Dobra rada. Do klejenia tych nakładek temperatura powyżej 15 stopni,bo odpadną przy myciu na myjni . Też mam takie od 2 lat i już ponownie doklejałem te nakładki i ramki wokół lamp.Jedynie listwy wokół okien solidnie trzymają. Ta turecka taśma klejąca słaba. Edytowane 20 Lutego 2016 przez clawis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) U mnie na szczęście trzymają się elegancko. Zawsze przed montażem dokładnie przymierzam, myję, odtłuszczam i obydwa elementy (naklejany i podłoże) podgrzewam porządnie suszarką, nigdy nic z takich akcesoriów nie odpadło i nie musiałem montować ponownie, mam nadzieje że i tym razem będzie tak samo . Clawis te listwy przyokienne wchodzą u Ciebie delikatnie z przodu pod plastik lusterka a z tyłu pod ten plastik co jest klamka, bo jak dziś przymierzałem to u mnie wygląda że będzie kilka mm wchodzić? Edytowane 20 Lutego 2016 przez GhostDriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Też tak robiłem suszarką.A listwy odrobinę zachodzą pod plastiki lusterka i klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Też mam takie od 2 lat i już ponownie doklejałem te nakładki i ramki wokół lamp. Które nakładki, na klamki? Ja przed montażem tych ''okularów'' jeszcze dokładnie zaznaczałem mazakiem położenie okularu względem zderzaka, żeby dokładnie przyłożyć za pierwszym razem, wystarczy delikatne przesuniecie i już nie będzie dokładnie przylegać, będzie naprężenie którego taśma nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Nakładki na klamki i ramki wokół lamp oryginalnie mają kiepską taśmę klejącą. To nie jest 3M więc ponownie kleiłem te chromy na lampach i klamkach. Może Ty masz już z lepszą taśmą. Za to nakładka na zderzak tylni i listwa ozdobna z klapy trzyma się bardzo mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 U mnie wygląda że na nakładkach na światła, lusterka, klamki i listwy jest taka sama taśma, taka żelowa, przezroczysta. Dzisiaj spadł śnieg, więc odpuszczam sobie montaż listew, poczekam na lepszą pogodę. Clawis a swoje akcesoria kupowałeś tam gdzie ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 http://www.chromowane.com.pl/ tam osobiście w Wałbrzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Nakładki na klamki zamontowane, jakość wykonania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Nakładki na klamki zamontowane, jakość wykonania . Fajnie wygląda - a listwy na uszczelki okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Fajnie wygląda - a listwy na uszczelki okien? Dzięki . Listwy leżą w garażu i czekają na lepszą pogodę , zobaczę może jutro będę miał trochę chęci i uda mi się zamontować. Edytowane 4 Marca 2016 przez GhostDriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Denerwowało mnie, że kieszenie w drzwiach są całe z plastiku - w niektórych autach na dnie jest piankowa mata albo jakiś rodzaj tkaniny, co powoduje, że ich zawartość nie tłucze się w czasie jazdy. Przypadkiem na znanym chińskim portalu znalazłem coś takiego: http://pl.aliexpress.com/item/For-Nissan-Juke-anti-slip-mat-gate-slot-pad-door-carpets-Interior-decoration-Accessories-2014-2015/32565327000.html Dzisiaj dotarła przesyłka: na żywo wygląda to całkiem OK, jakość wykonania jest całkiem przyzwoita - oprócz mat pasujących do kieszeni drzwi są jeszcze maty do tych otworów w podłokietnikach na drzwiach, uchwytów na napoje w konsoli środkowej i tego schowka na końcu konsoli. Jako że mam podłokietnik, to ten ostatni element jest raczej nieprzydatny, maty do uchwytów na napoje chyba też bo tam fabrycznie na dnie jest coś w rodzaju gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Fajne , mam takie w cruze'ie, nawet kolor taki sam . Przed liftem są inne kieszenie, bo patrzę piszą 2014-15? Sprawdzałeś już czy pasują, bo niektórzy w komentarzach narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Fajne , mam takie w cruze'ie, nawet kolor taki sam . Przed liftem są inne kieszenie, bo patrzę piszą 2014-15? Z tych kolorów, które są dostępne, ten czerwony u mnie chyba najlepiej będzie wyglądał. Co do kieszeni na drzwiach to głowy nie dam, ale wydaje mi się że plastikowe panele się nie zmieniły w czasie liftingu i powinny być takie same. Sprawdzałeś już czy pasują, bo niektórzy w komentarzach narzekają. Te w drzwiach pasują bardzo dobrze - i w kieszeniach i w podłokietnikach. Nie pasuje jedna z tych dwóch mat do uchwytów na napoje - przedni uchwyt zwęża się bardziej niż tylny i dno ma mniejszą średnicę; mata powinna być mniejsza, a te okrągłe są identyczne. I tak nie zamierzałem ich używać, więc nie jest to dla mnie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Witam . Zastanawiam się nad modułem domykania szyb z pilota. Czy już ktoś z Was montował ten gadżet. Jest do kupienia na AliEkspress Edytowane 7 Marca 2016 przez clawis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 listwa ozdobna z klapy trzyma się bardzo mocno. Którą montowałeś, tą na brzeg klapy przy zderzaku czy nad tablicą rejestracyjną? O domykaczu szyb myślałem, w cruzie to była mała kostka wpinana w gniazdo OBD, tutaj widzę że z montażem jest trochę pracy, więc w juke'u odpuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi