miszka84 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam dziś miałem taki oto problem. Jadę spokojnie ... przyszło do wyprzedzania i wciśnięcia nogi w pedał. Nagle pik pik - włącza się kontrolka gazu - przełączenie na benzynę (silnik już był ciepły). Potem pod 20 min. jechania na benzynie spróbowałem przełączyć na gaz(stałem na światłach) - próba udana. Ale ruszyłem nieco szybciej i znowu pik pik i znowu benzyna - tak dojechałem do pracy. Postawiłem auto zgasiłem. Odpaliłem raz jeszcze przełączyłem na gaz - niby się udało ponieważ zapaliła się lampka gazu. Gazu mam obecnie 3 z 4 kropek czyli 3/4 butli - przejechane koło 80 km (robie około 350 na zbiorniku). Pytanie co to może być bo jest to ewidentnie wina mrozu. #2 Przy odpaleniu silnika wydobywał się dziwny głos - tak jakby hrobot tłoków w silniku (możliwe że olej lekko zamarzł, chyba nie?? ). Dodam że w sobotę wymieniałem olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 jaka instalacja, ile przejechane, wygląda na to, że albo wtryski padają albo reduktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszka84 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 kurcze nie mam pojęcia jakiego typu tylko wiem że to sekwencja ... auto kupiłem niedawno. Wiem jedynie że w tym roku była wymieniana cała listwa z "podzespołami" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 to daj zdjęcie co tam jest pomontowane, a ile p[rzejechane na niej wiesz czy nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.