moraw2008 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Witam Wczoraj zamarzł mi ręczny.. (wiem że przy takich mrozach się go nie zarzuca, ale nie jeździłem trzy dni, jak parkowałem to była jeszcze wiosna, później nie mogłem już nic zrobić) Czy ręczny w Micrze k11 (96/97 1.0) łapie na oba tylne koła czy tylko jedno?Zablokowało mi prawe tylne koło, jechałem tak pół miasta jak pług śnieżny.. Po pewnym czasie lekko odpuściło, z dużymi oporami kręciły się już oba koła. Dźwignia od ręcznego ruszała się bez oporu, wyglądało tak jak by przymarzła gdzieś linka. Pod samym domem odpuściło już chyba na dobre ale felga prawa tylna nagrzała się tak że aż syczało.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Nie dawno kolega w primerze miał podobny problem.Zamarzło mu w pancerzy . Najlepiej do garażu o puści i delikatnie rozruszac z rana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moraw2008 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Tak jak napisałem, już pod samym domem po 14km jazdy w mieście z zablokowanym kołem nczym pług śnieżny puściło. Moje pytanko odnosi się do tego czy w micrze ręczny łapie oba tylne koła czy tylko prawe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ile ja wiem to w samochodach na tył jeśli jest reczny to są na dwa koła. Chyba nie spotkałem sie żeby było na jedno koło.Fakt jedna linka może wychodzić z rączki recznego ale jest rozdzielane na dwa koła. A jeśli jest reczny na przód to jest również na dwa koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Tak jak napisałem, już pod samym domem po 14km jazdy w mieście z zablokowanym kołem nczym pług śnieżny puściło. Moje pytanko odnosi się do tego czy w micrze ręczny łapie oba tylne koła czy tylko prawe? :):)oczywiscie dwa:)widocznie przymarzło ci jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekch Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 w k11 jest układ 3 linek od ręcznego wygląda to jak litera Y jest linka główna i później dzieli się na linkę koła prawego i lewego. Jeśli zblokowało koło na 100% masz pęknięty pancerz i zamarzła w nim woda wymień linkę bo problem będzie powracał szkoda okładzin i opon.( miałem ten sam problem ze 2 lata wstecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moraw2008 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 w k11 jest układ 3 linek od ręcznego wygląda to jak litera Y jest linka główna i później dzieli się na linkę koła prawego i lewego. Jeśli zblokowało koło na 100% masz pęknięty pancerz i zamarzła w nim woda wymień linkę bo problem będzie powracał szkoda okładzin i opon.( miałem ten sam problem ze 2 lata wstecz. Dzięki Kolego, Jest szansa zrobienia tego samemu w miarę sprawnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gawor91 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 W pancerzu to tez moglo zamarznac lub mogla okladzina przyledz do bebna jak woda sie tam dostala. albo samoregulator zacia sie i tez ci nie odpusci. wiec najlepiej rozkrecic kolo i w bebnie zobaczyc co sie dzieje w srodku. jak tam bedzie wszystko ok to najprawdopodbniej w pancerzyku ci zamarzlo. moim zdaniem najlepiej zaczac od bebna niz bawic sie z pancerzykiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marler Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Z tym że jak podniesiesz autko to do razu zobaczysz czy pancerz nie jest popękany, zwłaszcza w okolicach zgięć. Mój tam właśnie wodę załapał.. Nauczony złym doświadczeniem nie zaciągam teraz ręcznego na dłużej niż kilka minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.